Elevul karatist care a omorât o femeie la Scoarţa, trimis la reeducare

Judecătorii gorjeni au dat sentința în cazul unui tânăr care în vara anului trecut a fost arestat preventiv după ce a lovit o femeie până când aceasta a murit. Crima s-a produs la Scoarța, acolo unde Teofil Miodrag Vodislav venise împreună cu mama sa în vizită la tatăl său.

Părinții erau despărțiți de ani buni, dar păstraseră legătura, singura problemă care îi supăra fiind o presupusă relație pe care tatăl ar fi avut-o cu o vecină. Întâmplarea a făcut atunci ca fosta soție și presupusa amantă să se întâlnească acasă la Vodislav, fără ca bărbatul să fie prezent. Cele două s-au luat la ceartă, iar tânărul Vodislav s-a arătat deranjat de scandalul lor, mai ales că încerca să doarmă. Supărat și pentru că mai avuseseră loc astfel de certuri, el nu și-a mai putut stăpână furia și a lovit-o pe femeie până a lăsat-o lată, tânărul fiind practicant de arte marțiale. Acum instanța a decis să îl scoată din spatele gratiilor și să îl trimită într-un centru de reeducare.

„Aplică inculpatului minor Vodislav Miodrag Teofil măsura educativă a internării într-un centru de detenţie prev. de art. 125 C.pen., pe o perioadă de 7 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…). Deduce din durata măsurii educative aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 01.06.2015 la zi, data pronunţării. Încetează de drept măsura arestării preventive a inculpatului Vodislav Miodrag Teofil, iar în baza art. 399 alin. 3 lit. d C.pr.pen. dispune punerea de îndată în libertate a acestui inculpat. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a hotărârii”, a stabilit instanța.

Verdictul judecătorilor, care nu este unul definitiv și care a și fost contestat de către inculpat, îl obligă pe acesta și pe mama sa să suporte despăgubiri destul de mari pentru copii femeii ucise. „Obligă inculpatul Vodislav Miodrag Teofil în solidar cu partea responsabilă civilmente Teodorescu Elvira la plata sumei de 20.000 lei către partea civilă Lup Cristian Luigi, cu titlul de despăgubiri materiale. Obligă inculpatul minor în solidar cu partea responsabilă civilmente Teodorescu Elvira la plata sumei de câte 30.000 lei către fiecare dintre părţile civile Lup Ionuţ Claudiu şi Lup Cristian Ovidiu, precum şi la plata sumei de 15.000 lei către partea civilă Lup Cristian Luigi, cu titlul de daune morale. Obligă inculpatul Vodislav Miodrag Teofil în solidar cu partea responsabilă civilmente Teodorescu Elvira la plata sumei de 1.700 lei, reprezentând rentă globală şi la plata sumei de 200 lei cu titlul de rentă lunară, în favoarea părţii civile minore Lup Cristian Ovidiu, începând cu data pronunţării până la majoratul acestuia şi în continuare până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 ani. Respinge cererea părţii civile Lup Cristian Luigi de acordare a unei rente viagere. Obligă inculpatul Vodislav Miodrag Teofil în solidar cu partea responsabilă civilmente Teodorescu Elvira la plata sumei de 9.000 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 8.282 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente la plata sumei de 2.000 lei către părţile civile Lup Cristian Ovidiu, Lup Ionuţ Claudiu şi Lup Cristian Luigi, cu titlul de cheltuieli de judecată”, au hotărât judecătorii.

Vizualizări: 1,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: