Noi dezvăluiri privind dispariţia ţevilor metalice la Peştişani

Scandalul legat de dispariţia unor cantităţi însemnate de ţeavă la Peştişani, continuă. Ion Crăciunescu, fost salariat al Serviciului Public al primăriei Peştişani, îl contrazice pe primarul Florin Pavel care a spus că după reabilitarea reţelei de apă au fost recuperate doar conducte din azbociment. Crăciunescu a spus că ţeava metalică a fost depozitată în curtea unităţii, la fel şi vane, dar şi calorifere de la liceul din localitate şi că el personal a ajutat la încărcarea acestora într-un autotren.

 Mariana Pavel şi Constantin Hulă, doi foști salariați ai Serviciului Public de Gospodărire Locală de la Peștișani, au fost audiați marți de anchetatorii DIICOT, după ce cantități însemnate de țeavă metalică recuperată de pe fostul traseu al rețelei de apă au dispărut. Bunurile au fost depozitate în curtea acestui serviciu, care în 2010 a fost transformat în SC Util Bonus. Cu un an înainte, în 2009, ţevile au dispărut.

Unul dintre cei care au participat la acțiune este Ion Crăciunescu, lăcătuș mecanic în cadrul serviciului la acea vreme, care spune că a acționat la îndemnul lui Nicolae Nicolcioiu, fost şef al serviciului, actualmente inspector la primăria Peștișani. Primarul din Peștișani a spus că nu a fost recuperată țeavă metalică, ci țevi din azbociment. Mai mult, primarul a spus că de acolo au dispărut niște șine de cale ferată și că în acest caz este vorba de o confuzie.

Ion Crăciunescu l-a contrazis pe primar. "Nu este nicio confuzie. Sunt două situații diferite, e situația recentă, după intrarea în faliment a SC Util Bonus, când s-a furat calea ferată și niște țeavă care aparținuse oborului de gloabe din bâlciul din Nucet. Asta a fost acum, în 2015, când a fost Bojincă administrator. Mai este situația din urmă, din 2009, când eram acolo, știu foarte sigur, am văzut cu ochii mei când au băgat truker-ul prin spate, abia s-a încadrat că era lung. Cu un buldoexcavator l-am încărcat, și țevi, și hidranți, și vane. Și o grămadă de calorifere din fontă, de la liceu, tot acolo au fost depozitate, în curte. Erau atâtea fiare că n-aveai loc să treci de ele. Nicolae Nicolcioiu ne-a spus să le încărcăm, și atunci nu era director el, era pusă interimar Mariana Pavel. Nicolae Nicolcioiu cam conduce comuna. El fusese interimar înainte vreo 6 luni, el știe tot ce mișcă pe acolo. Nu știu unde au fost duse țevile și restul bunurilor", a declarat Ion Crăciunescu.

 Nicolcioiu: Nu este nimic adevărat

Nicolae Nicolcioiu neagă orice implicare în dispariția țevilor și întărește punctul de vedere al primarului Pavel, acela că țevile erau în mare parte din azbociment. "Sunt prostii, sunt chestii de campanie. Domnul Crăciunescu, când eram eu pe acolo, l-am dat afară că fura. Nu este nimic adevărat, o să se facă cercetări, n-are sens să intru în discuții. Era imposibil, din 2009 până acum ar trebui să fie documente, proces verbal de intrare-ieșire. Nu poate cineva să depoziteze la tine ceva și după aceea să le dai cum vrei, să le iei de acolo. La noi în comună țeava a fost de azbociment, marea majoritate, iar ce a fost de metal a rămas pentru că noi am crezut că dacă se întâmplă vreo avarie să rămână. Și așa era foarte greu de scos, era pe alte trasee. Cred că 80% din țeavă a fost din azbociment că de fapt de asta s-a și scos. (...) Ar putea cineva să spună cum bagi acolo un trailer, că acolo nu intră nici mașina de gunoi?", a comentat Nicolae Nicolcioiu.      

Vizualizări: 3,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: