Zi însângerată! Morţi şi răniţi pe drumurile Gorjului!

De la începutul lunii martie a anului trecut nu s-au mai întâmplat în Gorj atâtea accidente rutiere într-un timp scurt, mai puțin de 24 de ore, ziua de ieri fiind cea mai însângerată din acest an la nivel de județ. O profesoară de franceză din municipiu și-a pierdut viața la Bâlteni, după ce soțul său a ieșit cu mașina în decor, iar la Urdari un șofer s-a izbit violent de un autobuz aflat în mers, pierzându-și viața pe loc. La Rovinari un tir s-a răsturnat de pe pasarela de la intrarea în oraș, iar la Bălești o ambulanță a fost izbită de un șofer neatent, acestor evenimente adăugându-li-se alte accidente rutiere, cu efecte mai mici decât cele menționate.

 De un sfârșit tragic a avut parte o profesoară de franceză de la Grupul Școlar Gheorghe Magheru, din municipiu, aflată în drum spre Craiova împreună cu soțul său și fiica de două luni. Anca Minoniu avea 34 de ani și născuse prematur la sfârșitul anului trecut, ieri având programat un control la Craiova tocmai pentru a vedea cum evoluează fetița pe care și-o dorise atât de mult. A plecat de la Târgu Jiu împreună cu soțul său, Petre Ciobanu, taximetrist de profesie, dar drumul lor s-a sfârșit la Bâlteni. Mașina, folosită pentru taxi de către bărbat, a zburat prin aer metri buni și s-a oprit pe o tarla de grâu, unde femeia și-a găsit sfârșitul. Ciobanu a menționat că nu avea viteză, deși dorea să depășească un biciclist, șoseaua fiind umedă de la ploaie. A intrat însă pe contrasens, s-a izbit de un parapet de pe marginea stângă a drumului, după care a revenit pe sensul său de mers pentru ca apoi să iasă de pe carosabil, diferența dintre șosea și tarlaua unde s-a oprit mașina fiind de câțiva metri.

Localnicii au fost primii care au sărit să acorde primul ajutor. „S-a auzit o explozie, după care am ieșit afară din curte. Mașina era peste stradă, iar șoferul era în spate, la soție. Ea era tăiată pe frunte, în partea dreaptă, iar copilul de două luni era la roata din dreapta față. Am sunat la 112 și am mers să scoatem soția din mașină. Au venit apoi salvările”, a povestit Mădălin Corlan, unul dintre primii săteni din Bâlteni ajunși la locul nenorocirii. Fetița de două luni a fost preluată de un echipaj SMURD și adusă la spital la Târgu Jiu, starea ei gravă impunând ulterior transferul la un spital din București cu un elicopter. Mama micuței a fost și ea preluată de un echipaj medical, însă nimeni nu a mai putut să o readucă la viața. Aproape o oră s-au chinuit medicii să o resusciteze, însă în zadar, trupul ei neînsuflețit fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală. La liceul unde preda Anca Minoniu ieri a fost aprinsă o candelă lângă o fotografie a profesoarei pe care toată lumea o regretă.

 Alte nenorociri rutiere

În noaptea de marți spre miercuri un tânăr din Urdari și-a pierdut viața într-un accident rutier produs chiar pe un drum din comună. În mod surprinzător, el s-a izbit cu mașina de un autobuz aflat în mers, ca și cum nu l-ar fi văzut, impactul fiindu-i fatal. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, de 32 de ani, din comuna Urdari, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 674 localitatea Urdari, din direcţia Turceni spre Urdari, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un autobuz care era condus regulamentar de un bărbat, de 51 de ani, din comuna Plopşoru. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto al autoturismului. Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a comunicat IPJ Gorj.

Tot în zonă, dar la Rovinari, un șofer din Ialomița a scăpat ieri ca prin urechile acului, după ce s-a răsturnat cu tirul de pe pasarele de la intrarea în oraș, lângă termocentrală. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, tocmai își pregătea un nes în momentul în care a pierdut controlul volanului. Pe carosabilul umed nu se vedea nicio urmă de frânare. În schimb, parapetele de protecție de pe margine a fost pus la pământ pe zeci de metri distanță, șoferii care au oprit la locul accidentului criticând calitatea lucrării. Drumarii, prin directorul Ion Tudor, au dat însă asigurări că stâlpii metalici de la parapet nu trebuiau puși în beton, așa cum considerau oamenii, tocmai pentru ca în cazul unui asemenea impact ei doar să preia din șoc, nu să devină un zid în care mașina să se izbească în plin. Lucrarea a fost executată conform proiectului și, ca urmare, drumarii au trecut ieri la refacerea parapetului distrus, drumul fiind oricum încă în lucru. Șoferul a ajuns la spital, dar nu a rămas internat, scăpând cu răni ușoare.

Un accident rutier s-a produs și la Bălești, acolo unde șoferul unei ambulanțe s-a trezit lovit de o altă mașină pe care un rovinărean a scăpat-o de sub control. Salvarea era în timpul unei intervenții, norocul celor implicați în accident fiind că impactul nu a fost unul foarte violent. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, de 45 de ani, din oraşul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 67, localitatea Băleşti, din direcţia municipiul Motru către municipiul Târgu Jiu, pe fondul neatenţiei în conducere,  a intrat în coliziune cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Gorj, condusă de un bărbat, de 37 de ani din comuna Runcu, care circula din sens opus. În urma impactului, o pasageră a autoturismului, de 75 de ani, din comuna Cîlnic, a suferit leziuni. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a comunicat IPJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 24,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: