Elvețienii au votat pentru legalizarea căsătoriilor gay

Peste 60% dintre elvețienii care s-au prezentat duminică la referendum au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Estimările au fost publicate de institutul de sondaje gfs.bern imediat după închiderea secțiilor de votare.

Această primă estimare depăşeşte scorul prevăzut de sondajele care au precedat votul asupra unei iniţiative căreia i se opun în principal Partidul Popular Elveţian, cel mai mare din ţară, şi anumite grupuri religioase, a informat Digi 24.

Elveţia a depenalizat homosexualitatea în 1942, dar diverse autorităţi de poliţie municipale sau cantonale au ţinut registre ale homosexualilor, în unele cazuri până la începutul anilor 1990.

Cuplurile homosexuale puteau deja încheia un pact civil, dar noua lege permite cuplurilor de acelaşi sex să adopte împreună un copil. Cuplurile de femei vor putea, de asemenea, să recurgă la donarea de spermă, una dintre cele mai controversate probleme. Opozanţii şi-au concentrat campania - marcată de afişe şocante - pe acest aspect, deplângând transformarea copilului în marfă şi apreciind că această "căsătorie pentru toţi ucide tatăl".

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: