EMC-urile, funcţionale. Cine le conduce!

Decizia conducerii executive a CE Oltenia privind desființarea sucursalelor miniere prin punerea în funcţiune a Exploatărilor Miniere de Carieră (EMC) a fost pusă în aplicare. Astfel, în locul celor două sucursale au apărut trei astfel de unităţi. Una la Motru, alta pe zona Jilț și încă una pe zona Rovinari.

 Sucursala Minieră Motru-Jilț a fost divizată, luând naștere două Exploatări Miniere de Carieră, Motru și Jilț. Cea de la Motru este condusă de către Mihai Dafinoiu, fostul șef de sucursală, iar cea de la Mătăsari de Dumitru Ungureanu. Petre Ceaușescu, fostul director de la cariera Jilț Nord, a fost promovat director adjunct la EMC Jilț.

Pe zona Rovinari a fost înfiinţată EMC Rovinari care este condusă de directorul Iustin Ioniță. Șefii de cariere și-au păstrat în continuare funcțiile. La toate sunt aceiași conducători ca și până acum, mai puțin pe zona Jilț. La Jilț Sud a fost numit șef de carieră Ion Racoviță, iar la Jilț Nord a fost desemnat Alexandru Ciobotea, care face echipă cu Doru Dancău.

Sindicaliştii spuneau că nu este justificată decizia administraţiei de a fi înfiinţat o singură EMC pe zona Rovinari. "Cum să separi o unitate mai mică decât cele din Rovinari în două și pe cea de Rovinari să o lași la fel? E chestia și de distanță. Păi distanța dintre nordul și sudul carierelor din Rovinari e mai mare decât distanța de la Jilț Nord la Lupoaia", spunea acum o săptămână liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

După cum se cunoaște, Gheorghe Dobrițanu, fostul director adjunct de la Sucursala Minieră Motru-Jilț, a fost promovat ca director al Direcției Miniere. Astfel, Daniel Antonie a rămas simplu membru în Directorat dar ar fi un fel de coordonator pe partea minieră.   

Vizualizări: 6,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: