Energia a ratat calificarea în Final Four

Energia Târgu-Jiu a câştigat partida cu Dinamo Bucureşti, din manşa retur a sferturilor de finală din Cupa României, scor 78-74, dar a ratat calificarea în Final 4. La Energia a debutat şi noua achiziţie, lituanianul Danys Raimundas.

Elevii lui Hristu Şapera au reuşit prima victorie în faţa lui Dinamo în acest sezon. Gorjenii s-au impus cu 78-74 (18-17, 19-19, 20-14, 21-24), dar insuficient pentru a se califica în Final 4. Energia a condus şi cu 13 p pe tabelă în sfertul decisiv, şi cu 8 puncte când mai era de jucat 1 minut din meci, dar formaţia gorjeană a cedat pe final de meci. O greşeală defensivă şi un fault tehnic acordat băncii gorjene pentru proteste au întors soarta calificării în favoarea dinamoviştilor care vor fi prezenţi în Final 4-ul de la Oradea.

În Șoseaua Ștefan cel Mare, oaspeții conduceau cu 10 puncte când mai erau 82 de secunde, 75-65, dar avantajul lor a scăzut, nereușind să marcheze decât trei puncte până la final, în schimb încasând nouă. Marko Sutalo, cu 18 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive, a fost cel mai bun de la Dinamo, care a avut și doi jucători cu ''double-double'', Iulian Orbeanu (13 p, 14 rec) și Nenad Sulovic (13 p, 11 rec, 7 pd). Noua achiziție a oltenilor, lituanianul Raimundas Danys, s-a evidențiat de la Energia, cu 18 puncte, 5 rec, 3 pd, alături de Jamar Diggs, 13 p, 5 rec, 4 pd.

Turneul Final Four al Cupei României la baschet masculin va fi găzduit de Arena ''Antonio Alexe'' din Oradea, pe 10 și 11 aprilie, după ce orașul de pe Crișul Repede a câștigat, săptămâna trecut, licitația organizată de Federația Română de Baschet.

Potrivit tragerii la sorți, în semifinalele programate pe 10 aprilie, echipa gazdă, CSM CSU Oradea, o va întâlni pe Dinamo București, în timp ce Universitatea BT Cluj-Napoca o va înfrunta pe BC Mureș. Finala este programată pe 11 aprilie.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: