Energia face spectacol în Cupa României

Baschetul nu era la Târgu Jiu un sport cu mulţi adepţi, dar promovarea Energiei Pandurii în Divizia A a reuşit să aducă la sală sute de oameni deveniţi peste noapte fani ai acestui sport. În mod sigur rezultatele sunt cele care i-au atras la sală la baschet pe gorjeni, dar şi spectacolul oferit de fiecare dată de americanii lui Theo Evans contribuie la atmosfera incendiară din sală.

Spectacolul nu a lipsit nici la ultimul meci, cel din Cupa României cu CSU Sibiu, joc câştigat de Energia cu scorul de 85-73. Energia reuşeşte astfel să se califice în sferturile de finală ale cupei pentru prima dată în istoria acestui club.

Meciul cu CSU Sibiu din Cupa României se anunţa a fi tensionat, Energia pierzând jocul din tur şi având nevoie de o diferenţă mai mare de şapte puncte pentru a merge în sferturile de finală. Jocul disputat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu a atras peste 800 de suporteri la acest meci, deşi a fost programat la mijlocul săptămânii. Meciul a început mai târziu cu 30 de minute decât era programat, pentru că observatorul şi un arbitru au fost blocaţi pe Defileul Jiului. După ce a început cu doar doi arbitri, ulterior s-a alăturat colegilor şi al treilea, desfăşurarea primului sfert fiind afectată de absenţa unuia dintre oficiali, după cum avea să declare şi antrenorul Theo Evans, care i-a acuzat de lipsă de profesionalism: „Pentru noi a fost un meci frustrant, pentru că am venit la sală şi ne aşteptam să începem jocul la ora şase şi după aceea ni s-a spus că arbitrul şi observatorul întârzie. Mie asta mi se pare o lipsă de profesionalism, pentru că am început după o jumătate de oră. A început jocul cu doar doi arbitri şi nu s-au fluierat toate greşelile pentru că nu puteau vedea orice contact”.

Energia a reuşit totuşi să câştige primul sfert cu 27-21, meciul părând atunci să meargă în direcţia dorită a recuperării diferenţei de la Sibiu. În sfertul doi însă situaţia s-a schimbat şi CSU Sibiu a întors rezultatul, scorul fiind 32-33. Theo Evans a reuşit imediat să contracareze atacurile oaspeţilor şi a găsit soluţia revenirii în avantaj: „La început a fost mai dificil pentru noi, deoarece am avut câţiva jucători care au avut faulturi şi atunci nu am mai putut să ne apăram om la om şi a trebuit să trecem la apărarea în zonă. Spre sfârşitul jocului am putut să revenim la apărarea om la om şi acolo cred că s-a făcut diferenţa. Ştiam că Sibiul are o echipă bună şi ne aşteptam la un meci greu”.

În sfertul trei Energia a reuşit să obţină zece puncte consecutiv, luând un avantaj confortabil pentru a putea câştiga jocul.  Preşedintele echipei gorjene s-a decis să ia loc pe bancă la pauză pentru a-şi motiva baschetbaliştii, aceştia fiind mult mai motivaţi parcă în partea a doua a jocului, când au condus continuu până la final, aclamaţi de o sală arhiplină, care a urmărit finalul în picioare şi a creat o atmosferă care nu a mai fost văzută până acum în Sala Sporturilor, nici măcar la meciul de cupe europene al echipei de handbal Energia Pandurii.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: