Energia, în turneu la Craiova

Baschetbaliştii Energiei îşi măsoară forţele într-un turneu puternic la Craiova cu echipa gazdă, campioana Asesoft Ploieşti şi BCM Piteşti. Gorjenii şi-au aflat şi noul program din Liga Naţională.

Pentru Energia, sezonul oficial va debuta pe 21 septembrie în Cupă cu Gaz Metan Mediaş. Returul din Cupă e programat pentru 28 septembrie iar campionatul debutează pe 5 octombrie.

La Craiova fără Nini

Până să debuteze în oficiale, Energia îşi continuă seria jocurilor de verificare. Gorjenii participă de azi la Craiova la un turneu amical puternic alături de echipa gazdă, de Asesoft Ploieşti şi de Piteşti. Primul meci al lui Darby şi compania e diseară de la ora 18:00 contra campioanei Asesoft în direct pe Digi Sport 2. Energia mai joacă joi de la ora 20:00 cu Craiova şi vineri de la 18:00 cu Piteşti. Echipa va fi condusă de pe bancă la Craiova de secundul Radu Stroescu. Şi asta pentru că antrenorul principal, Florin Nini e plecat încă la Jocurile Francofoniei din calitatea de selecţioner al naţionalei de fete a României. Nini e aşteptat să revină la Tg-Jiu pe 16 septembrie.  „Acum va fi un bun prilej de a vedea echipa la lucru în compania unor adversari puternici. Nu vor fi însă ultimele partide pentru noi pentru că după turneul de la Craiova vrem să organizăm la Târgu Jiu încă un amical odată cu prezentarea echipei”, spune preşedintele clubului Energia, Laurenţiu Răuţ.

Şi-au aflat noul program

Energia are parte şi de un program nou în campionat. După tragerea la sorţi iniţială a meciurilor, CSM Bucureşti şi Steaua au fuzionat iar Giurgiu s-a retras din campionat. Din 16 echipe înscrise la start au mai rămas 14, aşa că ţintarul jocurilor a trebuit refăcut. Astfel Energia nu va mai debuta acasă cu finalista ediţiei trecute, Târgu Mureş, ci la Chiajna. Campionatul a fost decalat, urmând să înceapă pe 5 octombrie, cu o săptămână mai târziu decât era programat iniţial. După Chiajna, Energia va juca tot în deplasare pe 8 octombrie la Cluj cu U Mobitelco urmând ca primul meci pe teren propriu să fie cu CSU Sibiu pe 12 octombrie. „Este un program destul de aglomerat la debut pentru că vom juca trei meciuri într-o săptămână. Pe de altă parte însă, e bine că am scăpat de Târgu Mureş, o echipă foarte bună şi în plus mai câştigăm aproape o săptămână de pregătire”, crede Răuţ. Până la startul sezonului şi Farul Constanţa s-ar putea retrage din cauza dificultăţilor financiare. În acest caz, vor rămâne 13 echipe la start iar fiecare va sta în etapa în care trebuia să joace cu marinarii.

0 – echipe vor retrograda sezonul acesta din Liga Naţională, turneul play-out urmând să nu mai aibă loc

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: