E bătaie mare în atac!

La Pandurii e bătaie mare pentru postul de atacant! Deşi l-au dat pe Lemnaru la U Cluj, gorjenii i-au adus pe Diego Rubio şi Alex dos Santos şi sunt gata să semneze şi cu Feiz Shamsin. Pustai are parte acum de concurenţa pe care şi-o dorea, având de ales între 5 vârfuri.

Pandurii au dus tot sezonul trecut cu Matulevicius şi Lemnaru în atac. Ultimul a plecat de curând, dar în locul său au apărut 4 jucători!

Turn Babel în atac

Golgeter în sezonul trecut a fost Matulevicius cu 10 reuşite în Liga 1. Lituanianul nu a convins însă în acest start de sezon în care a marcat de 3 ori în Liga 1, două goluri în victoria cu Braşov şi unul la Chiajna. Singurul său gol din campania europeană a fost cel din victoria clară cu Levadia Tallinn, 4-0. Adus să-i facă concurenţă lituanianului, muntenegreanul Adrovic a fost folosit foarte rar. Odată cu prelungirea campaniei europene, Pustai a mai cerut atacanţi. Înaintea meciului tur cu Braga a sosit brazilianul Alex dos Santos, fost la Chiajna şi U Cluj. Apoi a urmat cel mai important transfer al pandurilor. Au reuşit să-l aducă de la Sporting Lisabona pe chilianul Diego Rubio, jucător cumpărat de portughezi cu 1 milion de euro pe când avea 18 ani şi care a prins şi 3 selecţii în naţionala ţării sale. De vreo 2 săptămâni, gorjenii îl au în probe şi pe libanezul originar din Germania, Feiz Shamsin. Acesta pare să fie de acord cu salariul oferit de Pandurii aşa că e aşteptat să semneze din postura de jucător liber de contract în zilele următoare. Odată cu înregimentarea lui Shamsin, numărul atacanţilor din lot ajunge la 5! Şi asta în condiţiile în care Pustai a preferat până acum un sistem cu un singur atacant de meserie, 4-2-3-1. Atacanţii pandurilor formează şi un adevărat turn Babel, fiind adunaţi din Lituania, Muntenegru, Brazilia, Chile şi Liban! Rămâne de văzut dacă Pustai va umbla şi la sistemul de joc pentru a introduce 2 atacanţi pe teren de la început. Un 4-1-3-2 sau un clasic 4-4-2 ar fi opţiunile antrenorului în cazul în care se decide să facă acest lucru.

Mulţumiri pentru Lemnaru

Ultimul român din atacul pandurilor a plecat. Lemnaru nu prinsese lista UEFA şi ştia că nu prea mai avea loc în planurile lui Pustai. Oferta de la U Cluj a venit la momentul potrivit. Vârful de 29 de ani a plecat să lucreze sub comanda lui Ganea, acolo unde are şanse infinit mai mari să joace. Lemnaru mai avea doar un an de contract cu Pandurii aşa că a plecat cu transfer definitiv la Cluj. Adică exact la echipa care îl vânduse la Tg-Jiu în februarie 2011. “Îi mulţumim lui Valentin Lemnaru pentru evoluţia sa la Pandurii Târgu Jiu în sezonul trecut şi dorim să îi urăm mult succes la echipa din Cluj. El va reveni astfel la echipa de la care l-am transferat şi va aduce bucurie suporterilor clujeni cărora le mulţumim pentru că susţin şi Pandurii Târgu Jiu la meciurile din Europa League”, a precizat Eugen Pîrvulescu. Lemnaru a marcat golul de 1-1 cu Astra în ultima etapă a sezonului trecut, gol ce a calificat Pandurii în Europa League.

14 – goluri în 71 de meciuri de Liga 1 a reuşit Lemnaru la Pandurii. În Cupa României a marcat 1 gol în 3 meciuri iar în preliminariile Europa League a bifat 55 de minute în 3 partide fără să înscrie

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: