Călinoiu i-a cerut lui Ponta stadion modern la Târgu Jiu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, vrea să îi sufle proiectul privind realizarea unui stadion modern prietenei sale de la Primăria Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Călinoiu a retras acum câţiva ani sprijinul CJ Gorj pentru Pandurii, dar vrea acum să profite de performanţele echipei, pentru a-şi face imagine.

Ultimele discuţii pe care şeful judeţului le-a avut cu premierul şi deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta au vizat, printre altele, şi posibilitatea construirii în municipiul reşedinţă de judeţ al Gorjului un stadion modern. Despre stadionul respectiv se mai vorbea şi anul trecut, în timpul campaniei electorale, când aproape nimeni nu visa că Pandurii va evolua atât de bine în Europa League, problema unei noi arene de joc la Târgu Jiu fiind acum mai actuală ca niciodată. Pentru că nu are un astfel de stadion, Pandurii trebuie să se mute o mare parte din această toamnă la Cluj Napoca, oraş în care a găsit găzduire, orele făcute pe drum până acolo fiind o corvoadă în plus pentru jucători.

Ion Călinoiu spune că s-a gândit la aceste probleme şi i-a „şoptit” premierului că dacă Guvernul se va implica în construirea unui stadion modern în Oltenia, acesta ar trebui făcut la Târgu Jiu, deşi Craiova are mari aspiraţii pentru aşa ceva. Craiova nu prea are însă echipă de Europa League, iar Pandurii promite meciuri frumoase în continuare în această competiţie. Călinoiu recunoaşte însă că pentru a vedea echipa jucând acasă tot ar mai fi nevoie de ceva în Gorj. Acel „ceva” se numeşte aeroport, aeroport care reprezintă şi el o eternă promisiune electorală, la fel ca şi autostrăzile despre care se vorbeşte din patru în patru ani. Oraşul nu are însă nici măcar un hotel de cinci stele pentru a găzdui echipele cu care Pandurii se vor confrunta în grupele Europa League, aşa că eventuala construire a unui nou stadion la Târgu Jiu nu ar reprezenta decât un început dintr-un proiect care ar trebui să fie mult mai amplu.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: