Energia şi-a luat inter de naţională

Energia continuă să se întărească pentru viitorul sezon. După Liberţ, Dinescu şi Antonaru, gorjenii l-au adus şi Tomas Eitutis, un inter dreapta component al naţionalei Lituaniei.

Eitutis, 31 de ani, a jucat în ultimele două sezoane în Austria la Fivers. Gorjenii l-au urmărit pe video în partidele recente pentru naţionala Lituaniei cu Franţa şi Norvegia, dar au decis să-l vadă puţin şi la joc înainte să-l transfere.

Vine în locul lăsat liber de „Jean”

Până ieri, Energia transferase un portar, Antonaru, un centru, Liberţ şi un inter stânga, Dinescu. Trebuia să vină şi un alt portar, Şelaru, dar acesta a dat ţeapă şi a mers la Bacău. Gorjenii aveau nevoie urgentă de un inter dreapta. De acolo plecase stângaciul „Jean” Mazilu aşa că postul era descoperit. Cu ochii pe DVD-uri şi CV-uri, oamenii de la Energia au pus ochii pe Tomas Eitutis. Jucător de naţionala Lituaniei, Eitutis jucase în ultimele două sezoane în Austria iar acum îşi căuta echipă. Andrieş l-a urmărit pe video în meciul Lituania-Franţa din urmă cu 10 zile iar duminică seara Eitutis a venit la Tg-Jiu. Cele două părţi s-au înţeles în privinţa salariului, dar gorjenii au insistat să-l vadă un pic şi la joc pe interul de 31 de ani. „Din primele impresii oraşul e ok, e frumos. Ştiu că Energia a terminat pe locul 9 anul trecut, mi s-a spus că din cauza accidentărilor nu a fost un sezon prea bun. Cunosc naţionala României pentru că am jucat nu demult împotriva ei şi e o naţională bună. Cred că nivelul e bun aici, văd că Constanţa joacă mereu în Champions League. Sper să fie o oportunitate bună pentru mine”, a declarat ieri omul care a avut o medie de 3 goluri pe meci în sezonul trecut. 

Nu-i plac drumurile din România

Eitutis nu e la prima vizită în România. A mai fost la Constanţa în urmă cu un deceniu şi s-a îndrăgostit de plajă. Drumurile româneşti nu sunt însă pe placul balticului. „România e o ţară similară Lituaniei pentru mine, ambele ţări europene. Am fost la Constanţa în urmă cu 9-10 ani, am venit cu o echipă din Lituania să jucăm în Cupa EHF. A fost o impresie puternică pentru mine, să vin din Lituania acolo la Constanţa la plajă, eram şi mai tânăr atunci. Cel mai rău aici mi se par drumurile montane, ieri am călătorit mult pe astfel de drumuri. E diferit faţă de Lituania unde e mai mult câmpie. Dar România e o ţară frumoasă.”


„Nu-l cunosc personal pe Matulevicius, dar când am căutat informaţii pe internet, am observat că joacă fotbal aici. Poate ne vom întâlni dacă rămân aici.”    Tomas Eitutis

Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: