Băcilă, dat afară fără explicaţii

Pandurii au renunţat fără scrupule la un jucător ce a suferit o fractură de picior jucând în culorile alb albastre. Băcilă nu a fost luat în stagiul de la Sibiu şi i s-a transmis scurt că până la 1 iulie e liber să-şi găsească echipă.

În timp ce Băcilă a fost pus pe fărăş, Alex Grigoraş a fost păstrat la echipă. O mutare de neînţeles având în vedere diferenţa de valoare dintre cei doi.

Îndepărtat fără remuşcări

Sosit la Pandurii în 2010 de la Curtea de Argeş, Băcilă s-a adaptat imediat. Timp de un an şi ceva a fost unul din motoarele echipei. A reuşit evoluţii excelente în banda dreaptă, evoluţii care au ajutat Pandurii să scape de retrogradare în 2011. Şi apoi a urmat dezastrul. Mijlocaşul şi-a fracturat piciorul într-un meci cu Steaua din septembrie 2011 şi au urmat luni întregi de calvar. A revenit pe teren după un an, dar antrenorii nu au mai avut încredere în el. Fie că pe bancă a fost Grigoraş sau Pustai, Băcilă a prins rar câteva minute pe final de meci. Reîntors acum din vacanţă cu chef de muncă, Băcilă a primit vestea că nu merge cu echipa în cantonament la Sibiu, la fel ca şi Adi Rusu. Mijlocaşul a aşteptat explicaţii pentru această decizie, dar degeaba. „Problema e că nu mă aşteptam la asta. Aş fi vrut şi eu să mi se dea o şansă. Mi-a transmis doar domnul Pîrvulescu, antrenorul nu a vorbit cu mine. Nu e normal, mai ales la mine, când cred că am ajutat cât am putut echipa asta”, comentează amar Băcilă, aflat acum acasă, la Făgăraş.

L-au preferat pe Grig cel mic

Se pare că Pustai a anunţat la finele sezonului că vrea să renunţe şi la Alex Grigoraş. Până la urmă însă mijlocaşul de 24 de ani a fost păstrat. Motivele nu sunt clare încă. Cert este faptul că Grigoraş a fost preferat pentru postul de mijlocaş de bandă în detrimentul lui Băcilă în ciuda evoluţiilor sub-mediocre din sezonul trecut.  “Nu ştiu dacă e Grigoraş mai bun ca mine. Se pare că sunt mai multe lucruri la mijloc decât...Şi nu mi se pare normal”, crede Băcilă care e convins că a fost “săpat” din interior. “Cred că cineva a avut ceva cu mine, chestia asta am simţit-o de la început, din moment ce nu mi s-a dat nici o şansă, când au jucat şapte oameni pe postul de mijlocaş dreapta, dar numai eu nu am jucat. A băgat acolo şi mijlocaş central, şi fundaş, şi atacant, însă numai pe mine, nu. Din ce motiv? De ce nu mi s-a dat nici o şansă? Măcar un meci sau două să fi încercat şi cu mine. Ăsta e marele meu regret...”

Adio, dar rămân cu tine ?

Băcilă anunţă că îşi caută o altă echipă. Are şi hârtie din partea clubului că e liber să se transfere până la 1 iulie. Mijlocaşul nu exclude însă să rămână la Pandurii unde mai are un an contract. „Nu cred că o să ceară bani pe mine, probabil că o să reziliem contractul, să fie mulţumite ambele părţi. Am mai multe variante din Liga I, dar deocamdată nu pot ştii nimic sigur până nu rezolv treaba asta cu Pandurii. Mai am contract un an de zile aici, dacă nu găsesc o ofertă care să-mi convină, nu am altă alternativă decât să mă întorc înapoi”, încheie Băcilă.

38 – de meciuri a jucat Băcilă la Pandurii în 3 sezoane, timp în care a marcat 2 goluri şi a dat 6 pase de gol

90 – fix atâtea minute a prins Băcilă în ultimul sezon, timp în care Grigoraş l-a folosit doar de 4 ori din postura de rezervă iar Pustai de 3 ori

"Băcilă s-a antrenat bine,dar nu mai era acelaşi jucător de dinainte de accidentare. El spune că trebuia să primească şanse, dar în situaţia în care eram noi, la luptă pentru cupele europene, când aveam timp să-i dăm şanse? Aveam un obiectiv de îndeplinit. Pe Grigoraş l-am păstrat că e mai tânăr, are 24 de ani."   Eugen Pîrvulescu, director executiv Pandurii

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: