Escrocherii pe banii locatarilor din Motru

Judecătoria Motru a dat verdictul într-un dosar de delapidare în care administratoarea unei asociaţii de proprietari din municipiu a fost acuzată că a băgat în buzunarele proprii o sumă destul de mare din fondurile locatarilor. Lidia Hrestic a fost găsită vinovată pentru comiterea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Pentru prima infracţiune a primit o pedeapsă de 2 ani, iar pentru cealaltă alte 9 luni, după contopire rezultând 2 ani şi 3 luni, pe care, în lipsa altor precizări, inculpata ar urma să îi execute. Verdictul nu este definitiv deocamdată, prin sentinţa respectivă Hrestic fiind obligată să plătească peste 102.000 lei despăgubiri către Asociaţia de Proprietari nr. 9.

Judecătorii au dispus şi desfiinţarea unor contracte comerciale, facturi şi chitanţe ori procese verbale pe care femeia le încheiase în numele asociaţiei de proprietari cu câteva firme din Târgu Jiu. Cele mai multe documente contabile vizau relaţii comerciale cu un service auto, de parcă toţi membrii asociaţiei de proprietari veneau de la Motru şi îşi reparau maşinile la Târgu Jiu, plata făcându-se din banii de căldură şi întreţinere ai asociaţiei. Inculpata a fost condamnată şi la plata a 2.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, precum şi la 6.200 lei drept cheltuieli de judecată.

Vizualizări: 8,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: