Fratele lui Potârcă, peste un deceniu de pușcărie

Incredibil, dar fratele lui Constantin Ninel Potârcă, Tănase, a ajuns acum în situația de a fi condamnat la mai bine de un deceniu de închisoare, asta în condițiile în care până acum doar fostul candidat la Președinția României părea a fi „tartorul” familiei.

Curtea de Apel Craiova l-a găsit vinovat pe acesta într-un dosar penal în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă, după ce a fost audiat ca martor într-un dosar al cămătarilor din cartierul Obreja. Tănase Potârcă nu le-a spus acolo adevărul procurorilor și aceștia l-au trimis în judecată, pedeapsa definitivă primită acum fiind de 6 luni.

Pentru inculpat, lucrurile nu sunt însă simple deloc, pentru că mai avea la activ două condamnări anterioare pentru evaziune fiscală de câte 5 și 6 ani. Curtea de Apel a contopit pedepsele, iar ce a rezultat nu are cum să fie pe placul nimănui din familia lui Potârcă, mai ales că zilele acestea „Obama” de Meteor își va aniversa pentru a treia oară ziua de naștere în spatele gratiilor.

„Contopește pedeapsa principală (…) urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 10 ani, 1 lună și 26 zile închisoare pedeapsă principală”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Tănase Potârcă este în spatele gratiilor din septembrie 2014, când a fost condamnat împreună cu fratele său pentru prima dată la închisoare cu executare în dosarul de evaziune fiscală ce a vizat modul în care firma celor doi a demolat fostul combinat chimic de la Arad.

În prezent, și Constantin Ninel Potârcă așteaptă verdictul într-un al patrulea dosar în care a fost trimis în judecată, el având până acum de executat 8 ani și jumătate de pușcărie pentru evaziune fiscală. În noul dosar el a recunoscut deja faptele și, cel mai probabil, va fi condamnat, la final magistrații urmând să contopească și pedeapsa lui, ceea ce va duce cu siguranță la mărirea perioadei pe care va trebui să o petreacă în spatele gratiilor alături de fratele său. În pușcărie se află și un nepot al celor doi, Toma, condamnat și el într-un dosar similar, pedeapsa în cazul său fiind mai mică.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: