Eşec cu iz de vacanţă

Pandurii: Lazar – Matei, Viera, Chiricheş (Nistor 66’), Grecu – Băcilă (Brata 66’), Voiculeţ, Pintilii (I.Rada 78’), Vranjes – Stromajer, Lemnaru. Antrenor: Petre Grigoraş.

FC Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Cânu, Papp, Bălace – Milisavljevic (Campano 42’), Pavlovic, Costin, Sânmărtean – Wesley (Bello 69’), Adailton (Pouga 86’). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Costin (53’).              Cartonaşe roşii: Voiculeţ (92’).

A înscris: Cânu (76’).

Arbitrii: Cristi Balaj - Zoltan Szekely, Octavian Şovre.

Spectatori: 1.000.

Nedrepte sunt câteodată căile fotbalului. Deşi au dominat timp de 90 de minute o echipă ce ţintea titlul în acest sezon, Pandurii lui Grigoraş au ieşit învinşi de pe teren. Vasluiul a înscris la singura ocazie de gol prin Cânu cu un sfert de oră înainte de final dar n-a fost de ajuns ca moldovenii să prindă locul 2. Şi asta pentru Timişoara a spulberat Dinamo cu 4 la 1 şi merge din nou în preliminariile Ligii.

Pandurii şi-au asumat şi în meciul cu Vaslui rolul de „fraieri” pe care l-au mai avut şi în partidele cu Steaua şi Rapid. Gorjenii au dominat copios pe alocuri o echipă ce se visa campioană până în urmă cu o etapă dar şi-au bătut joc de ocazii iar fotbalul i-a pedepsit. Anemici până în acel moment, vasluienii au înscris prin căpitanul Cânu în minutul 76 şi au plecat cu toate punctele de la Severin.

Unii cu ocaziile, alţii cu golul

Puţinii spectatori care s-au deranjat să dea grătarul de 21 mai pe ultimul meci al pandurilor din acest sezon au privit miraţi cum oamenii lui Grigoraş îi subordonau pe teren pe moldovenii lui Hizo. Băcilă şi-a bătut însă joc de o mare ocazie singur cu Cerniauskas în minutul 15 spre supărarea lui Grig. Moldovenii au replicat doar prin şuturi de la distanţă care nu l-au pus în real pericol pe Lazar. Cum de la Timişoara veneau veşti tot mai proaste, elevii lui Hizo nu s-au omorât cu firea pe teren şi asta i-a încurajat pe panduri să atace cu toate armele. Lemnaru şi-a continuat însă seria de ratări din ultimele meciuri şi a trimis în portar după o gafă a lui Cânu. Proaspăt intrat pe teren, Brata  a fost aproape să dea lovitura dar „bomba” sa de la 30 de metri a lovit bara transversală (min. 69).  Şi cum în fotbal de multe ori ocaziile se răzbună, Pandurii au încasat-o în minutul 76. Cânu s-a înălţat perfect la un corner al lui Adailton şi, nemarcat, a înscris fără probleme din 6 metri. Reuşita moldoveanului a turnat plumb în ghetele pandurilor care şi aşa păreau mai mult cu gândul la vacanţă.

Voiculeţ, primul indisponibil pentru sezonul viitor

O partidă cu final liniştit s-a agitat în prelungiri după ce Voiculeţ a primit „roşu” direct de la centralul Balaj după ce i-a spart pometele lui Raul Costin. Banca pandurilor a protestat la eliminarea lui Voiculeţ, dar Balaj i-a invitat pe gorjeni să vadă cum arată faţa lui Costin după lovitura aplicată în săritură de mijlocaşul pandurilor. Voiculeţ va lipsi mai mult ca sigur la startul sezonului viitor, urmând să primească o suspendare de cel puţin 2 etape. A fost al doilea cartonaş roşu văzut de panduri în acest sezon după cel al lui Băcilă din înfrângerea cu Rapid, 0 la 1.

Vasluienii merg doar în Europa League

Atitudinea „moale” a vasluienilor din teren poate fi justificată şi prin desfăşurarea meciului de la Timişoara. Pentru a prinde locul 2 şi preliminariile Ligii Campionilor, moldovenii aveau nevoie de victorie dar şi ca Timişoara să nu bată Dinamo. Bănăţenii au făcut însă spectacol cu „câinii roşii” pe care i-au învins cu 4 la 1 astfel că trupa lui Porumboiu va merge doar în playofful Europa League. Patronul vasluienilor a venit de altfel la Severin şi a urmărit meciul din lojă, fără prea mare entuziasm însă pentru că la televizor vedea şi desfăşurarea partidei din Banat.

Pandurii şi-au păstrat locul 13

Chiar dacă au pierdut în ultima etapă, Pandurii au terminat sezonul tot pe locul 13. Rivalii de la Bistriţa aveau nevoie de victorie la Brăneşti pentru a lua faţa pandurilor dar au pierdut cu 0 la 2. Brăneştiul a îndeplinit astfel la limită baremul de 25 de puncte astfel că nu va pleca cu penalizare din liga a doua. Singura echipă penalizată va fi Sportul Studenţesc care, în ciuda victoriei cu 5 la 1 în faţa Urziceniului a încheiat sezonul cu doar 23 de puncte.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: