Este nevoie de donatori de sânge. "Nu atingem media"

Donatori sanguini tot mai puțini, lucru care se observă din numărul mic al celor care vor să facă o faptă bună. Media de 25-30 de donatori pe zi se atinge foarte greu, doar atunci când mai multe persoane se mobilizează pentru un caz anume.

Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu, spune că doar atunci când sunt campanii de donare, pragul centrului este călcat de mai mulți gorjeni. Din păcate, media de donatori nu se realizează prea des.

”Sunt oameni doar când avem campanii. Când sunt aparținători pentru anumite persoane, atunci mai vin oamenii. Luni am avut o campanie frumoasă, însă apoi nu a mai mers așa bine. Din păcate, media de 25-30 de donatori pe zi nu se atinge”, a spus Căluțoiu.

Șefa centrului mai spune faptul că a făcut apel și către instituțiile publice să vină la donare: ”Noi mai sunăm, mai ales când avem deficit foarte mare. Nu rămânem cu stocul descoperit. Când se apropiem de pragul critic, punem mâna pe telefon și sunăm pentru a onora comenzile”, a mai spus șefa CTS Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: