Esti incepator pe banda de alergat? Iata 2 antrenamente ideale!

In cazul in care ai decis ca este momentul sa iti imbunatatesti starea generala de sanatate, conditia fizica si aspectul corpului, afla ca alergarea si mersul rapid sunt printre cele mai simple activitati sportive pe care le poti face in acest scop. Tocmai de aceea, nu-i de mirare ca printre cele mai apreciate aparate fitness din lume gasim banda de alergat, motiv pentru care foarte multe persoane aleg sa foloseasca un astfel de aparat chiar in confortul propriei locuinte. Dat fiind faptul ca alergarea este cel mai accesibil tip de antrenament din punct de vedere al priceperii, poti incepe sa folosesti banda de alergat imediat dupa ce o achizitionezi.

Daca tocmai ai deschis un abonament la sala sau ai achizitionat o banda de alergat pentru a pedala acasa ori la birou, probabil ca vei avea nevoie si de un program adecvat de exercitii care sa iti usureze tranzitia catre o viata activa din punct de vedere fizic. Tocmai de aceea, specialistii in fitness de la Sport-Mag ti-au pregatit doua tipuri de antrenament pentru incepatori care nu numai ca te vor ajuta sa te obisnuiesti cu alergarea, dar te vor si conduce catre obiectivele pe care le vizezi.

Antrenamentul de 30 min pe banda de alergat

Cele mai apreciate si eficiente tipuri de exercitii fitness din ultima perioada sunt cele construite din intervale de intensitate variabila a efortului, iar beneficiile pe care le ofera acestea sunt combaterea grasimii corporale, marirea vitezei de alergare si depasirea limitelor personale. Daca esti gata de o provocare, dar sprintul sustinut nu ar fi cel mai bun inceput pentru conditia fizica pe care o ai in acest moment, mai jos vei descoperi un antrenament unde variatiile nu sunt foarte mari si nu vei depasi niciodata 10 km/h. Simte-te liber sa ajustezi viteza in functie de stilul tau pe banda de alergat si da drumul la distractie!

- primele 5 minute vor fi de incalzire, asa ca vei mentine o viteza de 6 kilometri pe ora;

- creste viteza la 7,5 km/h pentru 1 minut;

- mareste din nou viteza la 8,5 km/h timp de 2 minute;

- revino la 7,5 km/h timp de 1 minut;

- seteaza viteza la 9,5 km/h timp de 2 minute;

- revino la 7,5 pentru 1 minut;

- urmeaza 2 minute la 8,5 km/h;

- revino la 7,5 km/h timp de 1 minut;

- creste viteza la 10 km/h timp de 2 minute;

- revino la intervalul de refacere de 1 minut la 7,5 km/h;

- creste viteza la 8,5 km/h timp de 2 minute;

- 1 minut de revenire la 7,5 km/h;

- mareste din nou viteza la 9,5 km/h timp de 2 minute;

- revino la 7,5 km/h pentru 1 minut;

- mareste viteza la 8,5 km/h timp de 2 minute;

- coboara la 6 km/h pentru un interval final de relaxare de 5 minute.

Antrenamentul de 40 min pe banda de alergat

Atunci cand folosesti pentru prima data banda de alergat, trebuie sa dozezi cu atentie efortul in sesiunile de exercitii pentru a da timp corpului sa se obisnuiasca cu miscarea si efortul, iar situatiile in care termini antrenamentul cu dureri si febra musculara sunt de evitat. Imbinarea mersului rapid cu alergarea contribuie la pregatirea corpului pentru adevaratele provocari pe care le vei ataca in viitor pe banda de alergat. Asadar, incearca antrenamentul de 40 de minute descris mai jos care este perfect pentru incepatori.

- 5 minute de incalzire la 4,5 km/h;

- mareste viteza la 5,5 km/h pentru 5 minute;

- 2 minute de alergare la 8,5 km/h;

- 4 minute la 5,5 km/h;

- 2 minute la 8,5 km/h;

- 4 minute la 5,5 km/h;

- 2 minute la 9,5 km/h;

- 4 minute la 5,5 km/h;

- 2 minute la 9,5 km/h;

- 5 minute la 5,5 km/h;

- 5 minute de revenire la 4,5 km/h.

Poti ajusta cele doua exercitii de mai sus in functie de necesitatile corpului tau, insa perioadele de incalzire si revenire sunt extrem de importante in orice antrenament, nu numai pe banda de alergat, motiv pentru care nu trebuie sa le elimini din nicio rutina pe care o abordezi.

Vizualizări: 3,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: