Eugen Iovan spune câți salariați de la Turceni se încadrează să se pensioneze

Aproximativ 500 de angajați ai Termocentralei Turceni se vor pensiona prin Legea nr.197/2021, care presupune reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, pentru cei care au lucrat în producție.

 

Liderul sindical Eugen Iovan spune că administrația așteaptă motivarea Înaltei Curți de Casație de Justiție care a decis, pe data de 13 martie, că legea trebuie aplicată.

În ceea ce privește blocarea emiterii adeverințelor pe Legea nr.197, Iovan nu crede că vor apărea probleme:”De la administrație nu am primit nicio situație, dar eu intuiesc că este vorba de vreo 500 de oameni care se încadrează să plece și vor mai urma. Cum trece câte o lună, cum se mai încadrează din ei. Nu avem o situație exactă. Probabil că se va ajunge la 3.000 de oameni. Toată lumea așteaptă motivarea Înaltei Curți, să vedem ce se spune acolo. E un lucru bun, oamenii ies la pensie după o vechime de 35-37 de ani, pensiile vor fi bune. Cei care rămân, trebuie organizată situația”, a transmis Eugen Iovan, într-un interviu la Radio Infinit.

În ceea ce privește blocarea emiterii adeverințelor pe Legea nr.197, Iovan nu crede că vor apărea probleme: ”Cum să nu emită adeverința. Ar fi culmea. Au termenul acela de 30 de zile. A depus omul o solicitare, trebuie să îi dea răspuns la solicitare. Nu cred că o să fie probleme.  Toată lumea are de câștigat. Noi așa vedem, că vor lua oamenii pensia și pentru perioada august 2021 până în prezent”

De asemenea, liderul sindical spune că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia nu va mai fi modificat: ” Nu mai au ce să modifice la planul de restructurare. Turceniul rămâne cu două grupuri, unul în funcțiune, unul rezervă. E cărbune, e totul ok. Așa e programul, cum a zis și Virgil Popescu. Rovinariul o să rămână cu două grupuri și noi cu unul. Nu o să mai fie nici personal că se pensionează. Nu mai e personal, nu mai e cărbune, toate se leagă.  În ceea ce privește personalul de la birouri, așteptăm să vedem cu ce propuneri se vine”.

Vizualizări: 2,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: