Evaluare Națională - copii care dau examenul acasă

Încep emoțiile pentru elevii care susțin examenul de Evaluare Națională. În județul Gorj, peste 2.200 de copii s-au înscris pentru a susține probele. Sunt și copii cu cerințe educaționale speciale, fiind vorba despre 28 de elevi, iar 12 dintre aceștia vor susține examenul de acasă sau într-o sală separată de ceilalți colegi.

”Săptămâna viitoare începe primul examen din toată seria privind Evaluarea Națională. Avem  un număr de 2.238 de elevi înscriși, iar din aceștia 28 sunt cu cerințe educaționale speciale. Din cei 28 de elevi, 12 au primit deja aprobare. Unul dintre ei are probleme locomotorii, 10 au autism și unul are probleme cu văzul. Acești copii au primit aprobare pentru sală separată de examen sau acasă. Cel cu probleme locomotorii va susține examenul acasă”, a spus Dana Constantinescu.

Examenul de Evaluare Națională va fi monitorizat de un reprezentant al Ministerului Educației. ”Examenul va fi monitorizat de către un reprezentant al Ministerului Educației. Am luat toate măsurile pentru a avea cele mai bune condiții. Elevii vor purta masca pe timpul examenului, vor sta distanțați. Ca și noutate, la intrarea în centrul de examen, temperatura nu va mai fi luată”, a spus inspectorul adjunct, Marius Staicu.  

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: