Evaluare Națională 2019: Note de 1 și 2 la multe școli din Gorj

Sute de elevi din Gorj au obținut note rușinoase la examenul de Evaluare Națională. Circa 100 nu au prea dat importanță examenului așa că au obținut note între 1 și 2, iar alți peste 400 au fost notați cu 5 sau 6. În acest an, în Gorj, a fost înregistrată, la polul opus, o singură notă de 10.

Până marți seara, la ora 20, elevii nemulțumiți pot depune constestații. Rata de promovabilitate, înainte de rezolvarea contestațiilor, este de 67,66%, mai mică decât anul trecut, când a fost peste 70%. „Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt mulțumitoare. Noi am vrea mai mult. Probabil subiectele le-au dat bătăi de cap copiilor și cred că mai degrabă la proba de Matematică. Nici la Română nu se așteptau la dramă și atunci aceste lucruri sunt unele dintre motive. Procentul este de 67,66 %, un procent care este asemănător cu cel de anul trecut”, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Sute de copii nu au învățat prea mult înainte de acest examen. Dovadă stau notele foarte slabe obținute în primă fază. Puțini peste 200 au obținut note cu care să se laude. „Mediile între 9 și 9.99 sunt 209. Avem și o medie de 10. La marginea cealaltă, avem 98 de elevi care au luat note între 1 și 2, și între 5 și 6, 406. Elevii nu rămân neșcolarizați, prind locuri la învățământul profesional acolo unde deja s-au făcut înscrierile pentru această formă de învățământ”, a mai adăugat Marcela Mrejeru.

Note de 1 au fost obținute, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale, printre altele, la școli din Bolboși, Scoarța, Strâmba Jiu, Târgu-Logrești sau Crasna.

Vizualizări: 2,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: