Spitalul Târgu Jiu: Trei secții modernizate cu 4 milioane de lei

Trei secții din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu vor intra în reabilitare. Sumele necesare vor fi alocate de Consiliul Județean Gorj. Circa 4 milioane de lei vor fi investite în modernizarea secțiilor Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie. Lucrările se vor întinde pe cinci luni.

Proiectul prin care este stabilită suma necesară va fi dezbătut în cadrul ședinței de Consiliu Județean, programată joi. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 3,8 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 5 luni, se mai notează în proiectul aleșilor județeni.

Secțiile Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie își vor schimba înfățișarea. Se vor înlocui paturile, tâmplăria din lemn și pardoselile. “Pentru realizarea obiectivului de investiție, prin documentația tehnico-economică elaborată, se propune execuția următoarelor: lucrări de arhitectură constând în reparaţii tencuieli pereţi şi tavane, glet şi zugrăveli lavabile, pardoseli din linoleum antibacterian, pardoseli din gresie, placarea pereților cu tapet PVC/faianță, bandouri din pal melaminat în dreptul paturilor, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC cu geam termopan”, se arată în proiectul de hotărâre.

În plus, vor fi înlocuite toate instalațiile electrice și sanitare de la subsol până la etajul 5 al spitalului. Toate lucrările au fost enumerate în proiect: „lucrări instalații electrice constând în înlocuirea circuitelor electrice, a corpurilor de iluminat, a prizelor, comutatoarelor, întrerupătoarelor și a tablourilor electrice de distribuție etc.; lucrări instalaţii sanitare constând în înlocuirea coloanelor de canalizare, apă rece, apă caldă și a obiectelor sanitare; lucrări instalaţie termică constând în înlocuirea caloriferelor, distribuției și a coloanelor, coloanele urmând a se înlocui de la subsol până la etajul 5 inclusiv; realizarea instalaţiei de detecţie, semnalizare şi avertizare incendiu; montarea aparatelor de aer condiționat în spațiile reabilitate (saloane, cabinete, săli de tratamente, oficiu și sala de mese)”.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: