Evaluare naţională cu leşinuri în judeţul Gorj

Evaluarea naţională pentru absolvenţi de clasa a VIII-a s-a lăsat cu un leşin în Gorj. De asemenea, un elev nu a fost primit la proba scrisă de limba şi literatura română, ce s-a desfăşurat în dimineaţa zilei de ieri, pentru că a ajuns în sala de examen după ce subiectele fuseseră împărţite. La această probă s-au înscris 4695 de candidaţi, însă 27 dintre aceştia au preferat să chiulească.

Emoţiile i-au copleşit pe elevii de clasa a VIII-a care au susţinut ieri prima probă, de limba şi literatură română din cadrul evaluării naţionale. O elevă care susţinea examenul la Liceul Roşia Jiu a avut o cădere de calciu şi a leşinat, dar nu a pierdut examenul pentru că şi-a revenit după ce medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare. De asemenea, un elev de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu a încercat să pătrundă în sală după ce fuseseră distribuite subiectele, însă nu i-a mai fost permis accesul. A ratat prima sesiune, însă nu şi admiterea la liceu. Acesta va mai avea o şansă în sesiunea viitoare, precum specifică conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cazuri speciale

Printre cei peste 4600 de candidaţi care au susţinut prima probă din cadrul evaluării naţionale în cele 80 de centre de examinare au existat şi două cazuri speciale. „Un singur elev a susţinut evaluarea la domiciliu. Este vorba de o elevă de la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu”, care, din motive medicale, a susţinut examenul la domiciliu, iar la Polovragi un elev a susţinut proba dictând asistenţilor conţinutul rezolvărilor”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Gheorghe Mitescu. De asemenea, la această probă au fost prezenţi cinci deţinuţi.

SUBIECTE

Subiectele au fost de nivel mediu, aşa cum au declarat majoritatea elevilor. Aceştia au avut de rezolvat varianta 7, care conţinea cerinţe din texte de Ioan Slavici şi Tudor Opriş. „Au fost două subiecte, unul de literatură, iar altul de gramatică. A fost mai uşor decât la simulare şi sperăm să obţinem note mari”, a declarat o elevă.

PROBE

Evaluarea va continua miercuri, 22 iunie, cu proba de Matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: