Evaluarea lui Ion Işfan, anulată. „S-au făcut greşeli la calcule!”

Ministrul Educaţiei a decis să anuleze evaluările inspectorilor şcolari generali şi ai şefilor Casei Corpului Didactic. Totul după ce Corpul de Control al Ministerului a constatat nereguli la procesele de evaluare făcute până acum. Mai mulţi inspectori au fost demişi după ce au primit calificativul nesatisfăcător. Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a fost şi el evaluat, dar, până acum, nu a primit rezultatul.

În unele situaţii, punctajul a fost calculat greşit. Aşa s-a ajuns ca unii inspectori să aibă mai mult de 100 de puncte, punctajul maxim. Cei care au greşit vor fi cercetaţi disciplinar şi toţi şefii Inspectoratelor vor fi reevaluaţi. Cu emoţii, aşteaptă această etapă şi Ion Işfan, şeful învăţământului gorjean.  „Am înţeles că s-a amânat evaluarea şi se va revizui şi metodologia, urmând să fie declanşată procedura de evaluare. Noi am fost evaluaţi pentru anul şcolar 2016-2017. Încă nu a venit noul ordin de ministru după care se vor face evaluările. Am înţeles că acum s-au făcut nişte greşeli la calcule, la punctajele după care au fost acordate mai apoi calificativele”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

La nivel naţional, zeci de inspectori şcolari s-au declarat nemulţumiţi de calificativul pe care l-au primit după evaluare. Işfan spune că el nu a depus contestaţie pentru că nu a aflat ce punctaj obţinuse. „Eram în perioada evaluării acum. În aceste zile, urmau să fie rezolvate contestaţiile. Am auzit că ar fi 70 de contestaţii deja.  Aşteptăm să vedem cum se vor face reevaluările. Este vorba despre inspectorul general, inspectorul general adjunct şi directorul Casei Corpului Didactic. Trebuie refăcută metodologia”, a mai explicat Işfan.

Vizualizări: 1,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: