Evaziune din comerțul cu pâine

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Gorj au desfășurat vineri o acțiune pe raza municipiului Târgu Jiu, pe linia respectării prevederilor legale în domeniul producerii, comercializării și transportului produselor de panificație.

"Cu ocazia controlului efectuat, la două societăți comerciale, care au ca obiect principal de activitate fabricarea pâinii și a produselor proaspete de patiserie, s-a constatat faptul că, în perioada noiembrie 2017 – 25 octombrie 2019, administratorii nu au înregistrat în documentele contabile toate veniturile realizate din comercializarea produselor de panificație și a produselor proaspete de patiserie", arată IPJ Gorj.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 680 kg de făină, 90 kg de drojdie și 25 kg de sare, pentru care nu existau documente legale.

"De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 lei, pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în baza Legii 12/1990 R privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite", mai arată sursa citată.

În cauză polițiștii au întocmit două dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Vizualizări: 2,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: