Evaziune fiscală de 10 milioane de lei la o firmă din Târgu Jiu

Urmare unor verificari efectuate la solicitarea si in colaborare cu D.I.I.C.O.T. Timisoara si B.C.C.O. Oradea, s-a constatat ca o societate comerciala din Municipiul Tg-Jiu face parte dintr-un grup de firme care au initiat circuite economice “tip carusel”, aparent legale, dar care au la baza operatiuni nereale, emitand in mod fictiv si repetat facturi de la o societate la alta, pentru ca in final aceste facturi sa ajunga la beneficiari finali care sa deduca TVA-ul aferent si sa se inregistreze cheltuieli care sa diminueze baza impozabila, in scopul eludarii platii obligatiilor fiscale catre bugetul de stat, sau chiar sa solicite rambursarea de TVA de la buget.

Totalul tranzactiilor identificate a fi derulate in mod fictiv prin intermediul societatii din Tg-Jiu este de 31.054.972 lei, beneficiare finale fiind doua firme care prin inregistrarea acestor facturi au diminuat obligatiile de plata fata de bugetul statului cu suma de 10.017.727 lei.

Mentionam ca in acest grup sunt implicate cel putin 9 societati comerciale din judetele Mehedinti, Bihor, Gorj, Arad si Timisoara, pentru care au fost sesizate organele de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala prin inregistrarea in evidentele contabile a unor documentele ce nu au la baza operatiuni reale (fapta prevazuta de art. 9 lit. ‘c’ din Legea nr. 241/2005 si de constituire a unui grup infractional organizat cu consecinta fraudarii bugetului consolidat al statului (fapta incrimintata de art. 7 din Legea nr. 39/2003).

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: