Evaziune fiscală la fabricile de pâine din Gorj

In zilele de sambata si duminica (16 – 17 februarie 2012), au fost efectuate si finalizate actiuni de control in baza unei tematici realizate la nivel local de catre conducerea Garzii Fianciare Gorj, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale la producatorii si comerciantii de panificatie si patiserie.

Urmare acestor verificari, la un agent economic a fost intocmit act de sesizare penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala savarsita prin neinregistrarea tuturor veniturilor obtinute, fapta prevazuta de art. 9 lit. ‚b’ din Lg. nr. 241/2005. Respectivul agent economic nu a inregistrat in evidentele contabile sumele incasate din vanzarea a 320.659 paini (300 grame), in valoare totala de 288.593 lei. Actul a fost inaintat organelor de cercetare penala pentru un prejudiciul estimat la suma de 93.095 lei.

La o alta societate comerciala ce desfasoara tot activitate de productie si comercializare a painii, a fost confiscata contravaloarea a 1.256 paini, produse si comercializate in perioada controlului fara documente legale.

La o societate comerciala care comercializeaza produse cerealiere, urmare controlului efectuat impreuna cu reprezentanti ai I.P.J. Gorj – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a fost ridicata in vederea confiscarii suma de 1.889 lei, suma care a fost gasita neevidentiata prin aparatul de marcat electronic fiscal. Pe langa confiscarea sumei in cauza, societatea risca si o amenda contraventionala de 8.000 lei concomitent cu suspendarea activitatii pentru o perioada de 3 luni de zile.

Biroul de presă

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: