EXCLUSIV: Adrian Mititelu Jr., patron-jucător la ”Clona Clonelor”

După ce a pierdut definitiv procesul cu FRF, fiind chiar obligat să plătească cheltuielile de judecată (deși în instanța inițială obținuse 200 de milioane de euro), Adrian Mititelu a sunat reunirea noii sale echipe, unde fiul său joacă un rol important.

Ca la 18 ani, fără marcă, fără bani

De altfel, Mititelu a pierdut în instanță și dreptul de a folosi numele și marca Universității Craiova. Atât Tribunalul București cât și Curtea de Apel au stabilit că acestea se află în posesia CS Universitatea Craiova, clubul care activează în prezent în Liga I și va juca împotriva AC Milan, săptămâna viitoare, în turul 3 preliminar al Europa League.

Mititelu nu mai are legătură nici măcar cu vechea lui societate, deoarece aceea a intrat în faliment încă din 2014, având datorii de peste 10 milioane de euro. Astfel, cel supranumit de fanii săi Geniul Juridic din Booveni sau Spaima Tribunalelor, și-a făcut o nouă societate, fondată în 2013, al cărei pachet de acțiuni se împarte între fiul său, Adrian Jr., și bodyguard-ul său, supranumit ”Calu”. Certificatul de Identitate Sportivă al noii echipe invocă, așadar, această nouă firmă: U Craiova SA, cea fondată în 2013. Firma nu face decât să cloneze o altă societate despre care instanțele au spus că nu avea nici ea legătură cu Universitatea Craiova: practic, o clonă a clonelor.

Din informațiile noastre, totuși, înscrierea echipei la AJF Dolj nu a fost făcută încă, surse din AJF invocând faptul că CIS-ul nu este complet. Adică lipsește stema, pe care, conform ultimei decizii a Curții de Apel, firma lui Adrian Mititelu nu are voie să o folosească. Rămâne de văzut dacă acesta va folosi totuși stema cu leul în ciuda deciziei justiției, așa cum a anunțat pe Facebook.

Patronul-jucător a fost fugărit de fani, dar salvat de ultrasul-jucător

La reunirea lotului echipei care și-a luat numele de ”U Craiova 1948” s-au strâns câteva sute de fani din Peluza Sud 97, care pretind că îl contestă pe Mititelu de ani buni, deși liderii galeriei îi sunt apropiați și cu toții sunt convinși că orice firmă face Mititelu este ”continuatoarea Universității Craiova”.

Fanii s-au supărat un pic, însă, când l-au văzut în teren, la antrenamente, pe fiul patronului și patronul de facto al clubului, Adrian Mititelu Jr., proaspăt absolvent de bacalureat, care astfel se lansează în trombă în cariera de patron-jucător. Spiritele au fost calmate de un alt individ cu dublu rol: ultrasul-jucător Andrei Preda (zis Gogoașă).

În afara celor doi, nu se știe ce jucători a convins Mititelu iarăși să i se alăture, deoarece acesta păstrează un secret mormântal legat de numele fotbaliștilor care s-au antrenat luni. Nu se știe nici pe ce stadion va juca noua echipă și nici măcar liga în care se va petrece asta, deși Mititelu susține că se va înscrie în Liga a IV-a. Sursele noastre susțin că singurul lucru sigur este că nici noua echipă a familiei Mititelu nu va termina campionatul, fie din cauză că TAS-ul îi va desființa pentru că folosesc fără drept numele și stema altei echipe, fie din cauză că Mititelu (cunoscut pentru faptul că nu plătește salariile angajaților cu anii) va fi părăsit și de către aceste noi potențiale victime. 

Vizualizări: 23,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: