Poetul Florian Saioc vă invită la o seară de poezie

Florian Saioc rămâne un poet cu suflet tânăr, în ciuda vârstei venerabile. La 85 de ani, îşi invită cititorii luni, 25 ianuarie 2016, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene ”Christian Tell” din Târgu Jiu, începând cu ora 16.00, la lansarea volumului de poezii ”Rapsodia în DOR major DE ROMÂNIA”.

Florian Saioc, de loc din judeţul Teleorman, a ales acum mai bine de un deceniu să vină în Gorj, cu soţia. A fost apreciat de gorjeni, autorităţile conferindu-i acum câţiva ani şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Florian Saioc a publicat de-a lungul vieţii peste 20 de cărţi. A scris prima poezie la 6 ani, o poezii cu „prostii”, scrisă pentru un vecin care se certase cu iubita şi pentru care a primit o căciulă cu bomboane. Şi a tot scris, deşi aproape trei decenii a fost un scriitor interzis de regimul comunist. „Mă inspiră realitatea, viaţa pe care o trăiesc între oameni şi pentru care sufăr enorm”, a declarat Saioc pentru blogul luispopa.ro. „Nu sunt mulţumit, nu-mi mai place niciodată o carte pe care am publicat-o. După ce am scris o carte, nu-mi mai place, aş scrie alta. De aceea nici nu păstrez manuscrisele mele, sunt atât de multe încât prefer să nu le mai păstrez. Lucrez pe ele până când nu mai înţeleg nici eu ce am scris”, a mai declarat scriitorul.

„Bardul, teleormănean din naştere şi gorjean din dragoste, a ajuns pe drumu-i liric în momentul în care din inimă i-a pornit un ghes spre o Rapsodie închinată dorului ”cu neţărmurire”, declarând pe versul său de onoare: „... prin versete/ eu rabd mereu de foame şi de sete/ ci trag mai tare-n laturi, în resteu/ şi-n mine-L risipesc pe Dumnezeu/că El coboară - Duhul și-L coboară -/ chiar în fiinţa mea şi mi-o-nfioară”. La peste opt decenii de fiinţare, cu spirit de fluviu, când lin unduind - când înfuriat de maluri, urcând pe un curs dinspre cotele 1931 spre 2016, îi spunem - La mulţi ani!”, este mesajul transmis scriitorului şi cititorilor săi pe pagina de facebook a Bibliotecii Judeţene

Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: