Experiență inedită la o pensiune din Baia de Fier

Ai carte, ai parte de experiențe inedite. Mai mulți tineri din București, Constanța, Sibiu și Brașov și-au dat întâlnire în această minivacanță în localitatea Baia de Fier, din Gorj. Aici are loc cea de-a cincea ediție a taberei de lectură „iCarte, iParte”.

Pasionații de literatură au pus în bagaj câte o carte preferată și o citesc într-un cadru inedit: la gura sobei, în ograda bunicilor. “Am venit să citim, să socializăm, să facem noi prietenii, asta cu siguranță. Mă simt foarte bine. E un mediu foarte cald, familiar, prietenos”, a spus o tânără. „Este extraordinar, gazdele minunate, mâncarea foarte bună și locația extraordinară. Cu grupul m-am înțeles perfect din prima”, a mărturisit un alt participant.

Pe lângă români, la astfel de tabere au participat și străini. Aici au parte de o sumedenie de activități. „Au venit în taberele de lectură și din afara României și continuăm să ducem activitatea asta împreună. Mai avem atelier de pictură pe apă. Este o premieră. Nu l-am avut până acum în tabăra de lectură. Activitățile de citit sunt nelipsite. Este un joculeț: blind date with a book, îl jucăm de fiecare dată și e de fiecare dată distractiv”, a declarat Roxana Brănișteanu, organizatorul taberei.

Artistul plastic Daciana Ungureanu le-a arătat cum se modelează cercei din lut ori și cum se inspiră din arta tradițională ca să creeze adevărate minunății. „O să modelăm ceva mai târziu de inspirație tradițională: niște bijuterii de inspirație tradițională”, a spus artistul plastic Daciana Ungureanu.

Dincolo de aceste experienție, gastronomic vorbind, oaspeții au fost întâmpinați cu tot felul de bunătăți tradiționale. De la aperitive până la gogoși ca pe vremea bunicilor. „Îi așteptăm cu foarte multe produse tradiționale și nu poate să lipsească fasolea cu ciolan. Avem tot felul de bunătăți tradiționale și avem grijă ca oaspeților să nu le lipsească nimic”, a spus Cristi Lera, gazda tinerilor pasionați de lectură.

Galerie foto










Vizualizări: 4,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: