O vacanta in Zakynthos incanta indiferent de sezon! Iata ce poti face in functie de anotimp!

"Venetia sudului" sau "Floarea Levantului" incanta prin vegetatia luxurianta, plantatiile de maslini si citrice, padurile de pini si testoasele emblematice Caretta-Caretta. Desi este considerata un paradis de vara, insula Zakynthos ofera o experienta captivanta pe tot parcursul anului, prin activitatile variate si peisajele impresionante. 

Practic, indiferent de sezonul in care alegi sa vizitezi aceste meleaguri, te poti bucura mereu de frumusetea naturii, istoria bogata si ospitalitatea autentica. Iata ce poti face intr-o vacanta Zakynthos prin BJR Vacante, in functie de anotimp!

Primavara

Primavara vine cu temperaturi de 16 grade Celsius in luna martie, 20 de grade Celsius in luna aprilie si 25 de grade Celsius in luna mai. Peisajele se transforma intr-un spectacol vibrant de culori, plantele infloresc, iar insula devine un adevarat paradis pentru iubitorii de natura. 

Printre activitatile recomandate in aceasta perioada splendida se numara drumetiile, explorarea rutelor montane populare cu panorame uimitoare si vizitarea rezervatiilor naturale, precum Delta Alikes si Laguna Keri, care gazduiesc o varietate de specii de pasari, ce ii incanta pe pasionatii de ornitologie. Chiar daca nu este tocmai sezonul de inot, plajele Zakynthos-ului raman spectaculoase si ideale pentru plimbari romantice sau momente de relaxare pe malul marii.

Vara

Vara este perfecta pentru o vacanta in Zakynthos, daca iubesti caldura, baia de soare, inotul si relaxarea pe plaja. Insula este renumita pentru plajele sale magnifice cu nisip fin si ape de smarald. Plaja Gerakas, de pilda, cunoscuta pentru nisipul sau auriu si testoasele Caretta-Caretta, este un loc splendid in care te poti relaxa in mijlocul unor peisaje senzationale. 

Sporturile nautice, cum ar fi snorkeling-ul, scufundarile si plimbarile cu barca, pentru a descoperi frumusetea coastelor si a insulelor vecine, trebuie incluse pe lista ta. Croazierele de o zi ofera oportunitati de a explora in larg si de a vedea faimoasa plaja Navagio din diferite unghiuri. La lasarea serii, viata de noapte vibranta da startul petrecerii. Tavernele traditionale, barurile de pe plaja si cluburile animate asigura distractia pana in zori.

Toamna

Toamna, cu temperaturi intre 25 si 29 de grade Celsius, este un moment unic pentru a experimenta autenticitatea si gastronomia bogata a Zakynthos-ului. Acum, poti participa la festivalurile traditionale care celebreaza recoltele si cultura locala, si poti gusta din vinurile si bucatele zonei. 

Printre obiectivele turistice de vizitat, recomandate in vacanta in Zakynthos, se numara Manastirea Varlaam, Muzeele Solomos si Kalvos, Biserica Sfantul Dionisie si Capul Skinari, foarte popular pentru cadrele pitoresti si zecile de mori de vant zugravite in alb-albastru. Nu uita sa incerci preparate precum moussaka, souvlaki, risotto cu fructe de mare, fasolada si baklava.

Iarna

Iarna aduce o atmosfera de calm in Zakynthos si temperaturi intre 14 si 16 grade Celsius pe timpul zilei, oferind oportunitati de destindere si explorare a culturii locale si a stilului de viata autohton. Pachetele de vacanta in Zakynthos propun zile relaxante in spa-urile din zona si cele mai bune servicii in acest sens, precum si vizitarea capitalei. Orasul este incarcat de istorie si impresioneaza prin arhitectura venetiana si stradutele pietruite pitoresti. 

Biserica Sfantul Dionisie, patronul insulei, este un obiectiv important pe care trebuie sa il vezi, iar piata Solomos este un loc minunat pentru a savura o cafea greceasca autentica intr-o atmosfera plina de viata. La capitolul culinar, trebuie sa incerci preparatele specifice acestui sezon, respectiv pastitsio, avgolemono, soutzouk loukoum, giouvetsi si galaktoboureko.

Indiferent de sezonul ales, o vacanta Zakynthos ofera intotdeauna o experienta captivanta si inedita. De la exuberanta verii la culorile toamnei si linistea iernii, insula greceasca te invita sa ii descoperi farmecul unic de-a lungul intregului an.

Galerie foto


Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: