Experiență texană în județul Gorj. Vezi ce afacere dezvoltă un tânăr din Novaci!

Cei care vor să iasă din rutina zilnică, dar și să stea câteva zile departe de agitația urbană, fără tehnologie de ultimă generație și internet de mare viteză, au acum un loc unde să evadeze. Este chiar în județul Gorj, într-un sat de la poalele muntelui, în inima pădurii, acolo unde un tânăr a creat un mic colț de rai. Vorbim de Texas Glamping, un nou concept pentru a petrece timp de calitate în natură, creat cu scopul de a readuce lumea la origini.

Totul a început în vara anului trecut, atunci când Ștefan Uțu, un tânăr de 26 de ani din Novaci, a participat la unul din multele cursuri de antreprenoriat social.

Aici s-a adus în discuție și ideea de glamping, despre care Ștefan mai citise câte ceva. ”Anul trecut am participat la un curs de antreprenoriat social, unde s-a discutat puțin ideea aceasta de glamping, mai ales în acest context pandemic, când majoritatea oamenilor vor să scape din oraș, să petreacă mai mult timp la țară sau în natură, chiar să și lucreze de la distanță. Nu am luat prea mult în seamă aceste aspecte, gândindu-mă că nu sunt prea mulți doritori de cazare la cort”, a povestit Ștefan.

Au trecut câteva luni de la acest curs până când, dintr-o joacă, Ștefan a decis să ia în calcul ideea de glamping și să încerce să se dezvolte pe această zonă. ”Totul a plecat dintr-o joacă. Eram cu prietena mea într-o seară și căutam o destinație de vacanță care să ne ofere ceva mai deosebit, inedit, care să ne facă să ne petrecem vacanța de vară acolo. Pentru că situația era incertă din cauza pandemiei de coronavirus, am zis să ne creăm noi un loc unde să ne simțim bine și să fie mai deosebit. Atunci am luat în calcul pentru prima dată ideea de a face un glamping și cu multă muncă am reușit să ne creăm acest spațiu în câteva luni”, a povestit tânărul.

În spatele gospodăriei bunicilor din satul Hirisești din Novaci, pe un teren de aproximativ 11.000 de metri pătrați, în inima pădurii, unde se poate ajunge doar pe jos sau cu mașini de teren, a luat naștere ”Texas Glamping.

”După ce am studiat bine acest domeniu, în luna februarie ne-am apucat de treabă. A fost un teren cu mulți rugi, a trebuit să curățăm terenul, să-l pregătim și apoi să trecem la amenajare. Am avut un buget de aproximativ 9000 de euro pe care l-am depășit, pentru că au apărut multe cheltuieli neprevăzute. Împreună cu tatăl meu am lucrat pentru amenajarea locației, materialul lemnos l-am avut ca să facem stativele pentru corturi. Locația este în mijlocul pădurii, la 700 de metri de sat, accesul spre glamping se face prin curtea bunicilor sau pe o cale de acces unde se poate intra doar cu mașini de teren sau biciclete. Avem aici două corturi de patru persoane, hamace, avem vatră pentru foc de tabără, închiriem biciclete pentru cei care vor să meargă pe cele șase trasee amenajate de voluntarii primăriei. În glamping este o terasă cu foișor și bucătărie deschisă și toalete. Avem și un mini teren pentru activități de fotbal, baschet și darts, iar acum lucrăm la amplasarea unui cort pentru copiii și pentru crearea unui spațiu de joacă”, a mai povestit Ștefan.

Nici numele glamping-ului nu a fost ales la întâmplare. ”Și numele are o mică istorie. Localnicilor de aici din satul Hirisești li se spunea texani pe vremuri, pentru că erau așa, mai haiduci, umblau călare și așa erau numiți de cei din zonă. De aici a venit numele de Texas Glamping. Fiecare cort are numele unui oraș din Texas și anume El Paso și Dallas. Prețul unui nopți de cazare în glamping pornește de la 250 de lei. Locația este supravegheată video, dar nu dispune de wi-fi”, a mai spus Ștefan.

Pentru Texas Glamping, 2021 va fi un an de test, iar pentru anul viitor Ștefan și-a propus să dubleze capacitatea, dar cu respectarea intimității turiștilor. Deși a devenit funcțional de puțin timp, Texas Glamping a primit primii turiști, iar feed-back-urile sunt foarte bune.

Galerie fotoVizualizări: 7,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: