Experiența unui târgujian care a mers cu copilul de 13 ani la Urgențe: ”L-au cusut ca pe un ciorap” 

O comisie a Spitalului Județean Târgu Jiu verifică modul în care a fost tratat un pacient minor care a ajuns la spital cu o tăietură la mână. Copilului i-a fost curățată rana și a fost cusut ”ca pe un ciorap”. După zile în care i s-a administrat antibiotic, copilul făcea febră, iar mâna arăta tot mai rău. Copilul este bine acum pentru că părinții au decis să meargă cu el la un spital din București. Acolo au aflat că întregul tratament a fost greșit.


Tatăl copilului a povestit într-o postare pe Facebook experiența de la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Copilul de 13 ani s-a lovit, a mers la Urgențe, l-au cusut, iar rana s-a infectat. În final, copilul a ajuns la un spital din București, iar astăzi a fost externat: ”Copilul meu a căzut si s-a tăiat într-o bordură așezată "bine" in ciment..(acum s-a pus pământ). Ajungem la spital, l-au curățat cum au știut, l-au bandajat, i-au pus mana agățată de gât, i-au făcut radiografie si gata, totul bine. Asistentul si doamna asistentă, că doctorul sigur avea si el treaba..”.

Pentru că băiatul se simțea din ce în ce mai rău, iar mâna era tot mai roșie, părinții au revenit al spital. Acolo, planul era să-i facă minorului anestezie totală: ”După 2 zile, administrându-i antibiotic, copilul face febră, mâna roșie! Sunăm un domn doctor și ne spune.."că-i normal să facă febra si după 7 zile si că arată bine rana! Noi l-am crezut pe doctor că doar el a învățat carte...și mâna se tot înroșea, copilul făcea febra si nu știam ce să facem! După 3 zile ne-am întors la urgență, primul doctor a fost depășit de situație, l-a chemat pe “șeful lui" spunându-mi că ”mda, nu arată prea bine, mâine îi facem totală si vedem ce e aci”. Eu le-am spus ca "aci" este ce au lăsat asistenta si asistentul care l-au curățat și cusut ca pe un ciorap.  Nu este normal să facă experimente pe un copil de 13 ani un asistent si o asistentă "testându-și abilitățile de croitor" și doctorul de gardă să fie indiferent! Pe scurt..n-au curățat bine zona și copilul a făcut o mare infecție”, a scris Dragoș Voinea. 


Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu anunță că va face o comisie pentru a verifica ce s-a întâmplat în acest caz: ”Mâine va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate in postarea domnului Voinea și se va analiza, totodată, și posibilitatea sesizării Colegiului medicilor”.

Galerie foto


Vizualizări: 6,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: