Trucuri pentru un somn odihnitor în nopțile caniculare

Zilele caniculare sunt urmate de nopţi destul de calde şi asta nu duce pentru toată lumea la un somn odihnitor. Folosirea aerului condiționat pe timp de noapte nu este o soluție pentru oricine dar există  o serie de trucuri ce te vor ajuta să treci mai ușor peste temperaturile ridicate şi să dormi mai bine. 

Luna iulie a adus multe avertizări de temperaturi caniculare în aproape toate zonele țării. În timpul zilei avem la îndemână mai multe metode de a ne feri de căldura de afară dar adevărata provocare este noaptea, în momentul în care trebuie să ne culcăm. Pentru foarte mulți oameni aerul condiționat nu este o variantă, pentru că nu îl au sau îl au și nu vor să îl pornească de teama facturilor tot mai mari la curentul electric ori, pur și simplu, nu îl pot suporta.

O primă soluție alternativă vizează chiar lenjeria de pat. Evită satinul, mătasea sau poliesterul când temperaturile sunt ridicate și optează pentru seturile făcute din bumbac și în culori deschise.

Un alt truc, ce pare bizar, dar care dă rezultate, este ca înainte de a merge la culcare, să pui cearceaful într-o pungă și să îl bagi apoi în frigider sau congelator timp de câteva minute. Evident, nu te va răcori până dimineața, dar te va ajuta până vei reuși să adormi.

O sursă nebănuită de căldură în locuință sunt becurile. Așadar, dacă vrei să scazi cu câteva grade temperatura din dormitor, evită să ții becurile aprinse seara.

Un alt truc foarte simplu și care dă rezultate este răcirea picioarelor. Degetele sunt printre cele mai sensibile părți ale corpului la temperatură. Astfel, te poți răcori, din cap până în picioare, dacă le ții câteva minute în apă rece înainte de a merge la somn.

Vizualizări: 1,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: