Păpădia scade glicemia și reduce nevoia de insulină 

Păpădia pare doar o banală buruiană nesemnificativă însă este un remediu valoros pentru diabetici. Această plantă se poate consuma în totalitate, și tulpinile, și frunzele, și florile și rădăcina.

Rădăcina de păpădie este studiată în prezent pentru proprietățile ei anticancerigene iar în trecut, frunzele de păpădie erau consumate în salate sau erau fierte înainte de consum. Botaniștii și nutriționiștii recomandă păpădia celor care suferă de diabet întrucât această plantă are capacitatea de a ajuta la scăderea glicemiei.

Cercetătorul și biologul român, Virginia Ciocan, citează rezultatele experimentelor făcute de americani, pe un grup de persoane cu diabet insulino-dependent. Aceste persoane au consumat tije florale de păpădie la fiecare masă a zilei, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 1 lună. La finalul lunii, nu au mai avut nevoie de insulină.

Studiile preliminare pe animale au arătat că păpădia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

Persoanele care iau medicamente orale pentru insulină sau diabet, anticoagulante, antiacide sau alte medicamente care sunt metabolizate în ficat, trebuie să evită păpădia. Trebuie utilizată cu precauție maximă de femeile gravide, de cele care alăptează și de copiii sub 2 ani.

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: