Fabrica chinezilor de la Peștișani, aproape gata. Cum arată!

Fabrica de brichetare a cărbunelui de la Peștișani începe să prindă contur. Utilajele au ajuns din China, iar în câteva săptămâni fabrica va deveni și funcțională. Inaugurarea unității va avea loc la mijlocul lunii octombrie, când la Peștișani va ajunge și patronul chinez care a investit în această afacere.

Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a mers luni, 11 septembrie, la Peștișani, la deschiderea anului școlar, prilej cu care a vizitat și viitoarea fabrică de brichetare a cărbunelui. „Fabrica va fi gata săptămâna viitoare, și o să înceapă să facă teste tehnologice. Trebuie să facă angajările. Nu le-au făcut, dar am discutat cu ei, munca necalificată să fie din Peștișani. Este vorba de 30 de persoane. Ei caută mai ales specialiști. Nu pot să le impun să ia de aici. Fabrica este nouă, are aproape 1400 metri pătraţi, de construcție, este chiar făcută cum trebuie, cu panouri tip sandwich”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Fabrica de brichetare a cărbunelui a fost realizată în satul Gureni, într-o zonă industrială. Unitatea a fost ridicată cu forță de muncă de pe plan local. Chinezii ar vrea să extindă activitatea de anul viitor. „Acum au adus două linii. La începutul anului viitor, în funcție de cum merge, mai aduc o linie sau patru”, a mai spus primarul din Peștișani.   

Societatea din China a încheiat un parteneriat cu SC Explocarb SRL, societatea care deține cel puțin o microcarieră de cărbune în bazinul Motru, pentru a asigura materia primă pentru fabrica de brichetare de la Peștișani.  

Vizualizări: 2,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: