Concurență pentru CEO. O nouă microcarieră de cărbune la Motru

O nouă microcarieră de cărbune va fi înființată în Gorj. Este vorba de o exploatare experimentală, ce va funcționa în satul Leurda al municipiului Motru. În funcție de zăcămintele pe care le va găsi aici, investitorul va decide dacă va trece și la exploatarea cărbunelui în scop comercial.

Societatea Almisan Trans SRL din Cătunele este titularul proiectului privind înființarea microcarierei experimentale în Valea Cuțului, din satul Leurda, la 1 km de râul Motru. Investitorul a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Gorj emiterea unui acord de mediu pentru înființarea acestei microcariere. „Documentația prevede și partea de explorare, indentificare și cuantificare a unui zăcământ de lignit, iar când identifică zona cu zăcământ să poată să realizeze și exploatarea experimentală. În același timp, să determine și caracteristicile, coeficienții lignitului respectiv și să poată să și dezvolte ulterior. Suprafața pe care intenționează în primă fază este de 9000 metri pătraţi”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Din microcariera experimentală, societatea estimează că va extrage o cantitate de 9000 tone de lignit. Drumul de acces spre carieră va fi prin satul Leurda, care va fi balastat pe circa 350 de metri.

În zona Motru mai funcționează câteva cariere private, care fac concurență CE Oltenia. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru nu a mai fost de acord cu prețul impus de Complexul Energetic Oltenia şi se alimentează deja de la o microcarieră privată.

Vizualizări: 7,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: