Fabrica de confecții din orașul Țicleni și-a început activitatea

Fostul cinematograf din Țicleni a prins viață. O societate din Crasna a deschis în această clădire o fabrică de confecții. Câteva zeci de femei din zonă și-au găsit astfel un loc de muncă și alte câteva zeci urmează să fie recrutate în următoarele luni. Bunurile confecționate aici vor fi exportate în diverse țări la Uniunii Europene.

Clădirea este situată în zona centrală a orașului și este deținută de administrația locală care a reabilitat-o tocmai cu scopul de a fi realizată o fabrică de confecții. La finalul lunii august, concesiunea clădirii a fost atribuită unei societăți condusă de o femeie din Crasna care a și început activitatea în fabrică. Multe femei din zonă au fost angajate și lucrează la mașinăriile de prelucrare a materialelor textile. "Clădirea a devenit deja fabrică de confecții, a venit un investitor, a angajat deja 17 doamne din orașul Țicleni care sunt în formare. Sperăm ca în curs de un an să avem 50 de angajate din oraș la această fabrică de confecții. Din câte am înțeles de la investitor aceste lucruri care se fac la fabrica de confecții merg la export, în Anglia, în Spania", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.
Societatea care a înființat fabrica de confecții plătește o taxă de concesiune lunară la primărie de 800 de lei. La bugetul local această societate din Crasna mai contribuie și cu impozitul pe clădire și teren. "Sunt mulțumit. Mi-am luat angajamentul și m-am ținut de cuvânt față de locuitorii orașului Țicleni", a mai spus primarul orașului Țicleni.

Vizualizări: 2,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: