Facturi mai mari cu 60% față de anii trecuți, la spitalul din Târgu Jiu

Nu doar oamenii de rând sunt sufocați de facturi uriașe la utilități, ci și instituțiile. La cel mai mare spital din Gorj factura la curent este cu 60% mai mare față de anii trecuți. Ultima factură a fost de 100 de mii de lei, iar cea de la gaze a fost de 400 de mii de lei. 

Ca să mai facă economie, conducerea spitalului a impus angajaților să stingă lumina in birourile unde nu rămâne nimeni, pe holuri ori în saloane pe timpul zilei. 

Cu toate acestea, economie prea mare de curent nu se poate face în spital. Aparatura medicală nu poate fi scoasă din priză, iar spitalul rămâne un consumator important de energie electrică. 

"Ne uităm cu îngrijorare la facturi, mai ales că suntem cred la jumătatea iernii și vom mai avea consum mare de energie. Avem o creștere de 60% per total buget folosit în anii anteriori pentru asigurarea utilităților. Acestea sunt prețurile. Avem un plan de reducere a facturilor. Am discutat cu personalul spitalului și acolo unde se poate să mai închidem lumina, fără să fie afectate activitățile curente. În partea administrativă, de exemplu”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: