Unitate pentru tratarea AVC în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu 

O unitate pentru tratarea accidentelor vascular-cerebrale  (AVC) va fi înființată la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Creșterea numărului de cazuri de accidente vascular cerebrale a determinat înființarea unei unități de acest fel, care va funcționa în cadrul secției de Neurologie.  

„Avem în vedere înființarea unității de accidente vasculare la nivelul secției de Neurologie. Acolo se face tratamentul de tromboliză la pacienții cu accidente vasculare, care se efectuează în secțiile de ATI. Ne dorim acest compartiment în cadrul secției de Neurologie, pentru că așa este prevăzut în structura organizatorică. Compartimentul este dotat cu aparatura necesară. Au fost realizate instalațiile electrice și de oxigen, pentru că va arăta ca un compartiment de terapie intensivă. Personalul care va lucra va fi delegat din cadrul secție de Neurologie, pentru că avem nevoie de personal cu experiență. Am avut discuții cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și vom trimite pentru avizare obținerea avizului epidemiologic, după care se va trimite către Ministerul Sănătății. Pentru aprobarea acestei structuri este nevoie de o comisie constituită la nivel de Minister, care va veni și va evalua activitatea care se dorește a se desfășura, după care se va emite un aviz“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență mai vrea să înființeze un compartimente hematologie în cadrul Secției de Medicală, care va trata bolile sângelui, dar și de reumatologie, care va funcționa în cadrul Secției de Balneofizioterapie, care va trata pacienții cu probleme ale mușchilor, articulaților și oaselor. 

Vizualizări: 2,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: