Facturile majorate la gaze, indignarea primarilor. "Mi-a venit de trei ori mai mare"

Vestea că prețurile la gaz și la electricitate vor exploda în perioada următoare i-a pus pe jar pe mai mulți primari din Gorj. Unii dintre ei au primit deja primele facturi, fiind de trei ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Nici cele de la electricitate nu se anunță a fi unele mai mici.

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, spune că i-a ajuns o factură enorm de mare, fiind vorba despre peste 20.000 de lei doar la gazele naturale. Bârcă a declarat faptul că, pentru aceeași perioadă a anului trecut, nu a plătit mai mult de 7000 de lei.

”Au venit facturi de mari la gaze, la curent încă nu au ajuns. Este aproape de 20.000 de lei, în timp ce anul trecut plăteam în jur de 7000-8000 de lei. Este de aproape de trei ori mai mult. Exagerat. Le plătim lor șmecheriile. Mă aștept ca și electricitate să vină la fel de mult. Totuși, sper că actualul guvern va face ceva în acest sens”, a spus Ion Bârcă.

Primarul din Căpreni spune că factura de la instituții nu a ajuns încă, însă cea de la domiciliul său este de trei ori mai mare. ”Este o diferență față de anul trecut. Spre exemplu, pentru o lună plăteam circa 300 de lei, acum mi-a venit undeva la 1000 de lei, iar consumul este același. Este clar că și la primărie va fi la fel, chiar sunt curios ce va fi”, a spus Cătănoiu Emil.

Și primarul din Bălești este revoltat pe situația creată, comparând majorarea facturilor cu o grosolănie. ”Mi se pare ireal și este o nemernicie ordinară din partea tuturor celor care fac acest lucru. Era undeva la 1,40 lei metru cub de gaze, iar acum să-l faci 14 lei? Incredibil. Care este justificarea? Unde este ANRE-ul? Ei trebuie să verifice și să vină în sprijinul poporului”, a spus Mădălin Ungureanu.

Edilul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, spune că încă nu a primit facturi mărite și că momentan sunt încă în planul tarifar de anul trecut. ”Încă nu le-am primit mărite. Noi încă suntem pe planul tarifar de anul trecut. Vedem ce se întâmplă din primăvară încolo. Trebuie să facă ceva în acest sens, nu cred că o să rămână așa situația”, a spus edilul.

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: