Familie din Vladimir lovită de soartă, ajutată de niște tineri cu suflet mare

Dar din dar se face Rai. Pe această premisă au mers câțiva tineridin județul Gorj. Nu fac parte dintr-o asociație și nici nu sunt afaceriști, însă asta nu i-a oprit să  nu aducă zâmbete pe fețele sărmanilor. Din banii lor, dar și din donațiile primite, tinerii fac fapte bune în fiecare zi.

Să faci bine nu este greu. O demonstrează mai mulți tineri din județul Gorj. Din propriul salariu merg și cumpără alimente sau materiale de construcții pentru a-i ajuta pe semenii lor. De meserie sunt bucătari și contabili, cei mai mulți dintre ei.

”Ideea a plecat din dorința de a da un exemplu. Dacă suntem uniți, împreună putem reuși să facem cât mai multe. Nu este pentru prima dată când reușim. Noi am venit la această familie de circa o săptămână și deja avem deja rezervate niște materiale. Deci, avem pe ce pune mâna”, a spus Cătălin Buruga, unul dintre voluntari.

Ținta lor este o familie din Vladimir. Doi părinți se chinuiesc de zece ani să le facă o viață frumoasă copiilor săi, însă nu au reușit. Cătălin le-a promis că se vor apuca de casă.

”Noi nu face parte dintr-o asociație. Facem totul voluntar, benevol, facem din plăcere. Suntem mulți care vrem. Dacă fiecare dintre noi ar pune un sac de ciment sau o scândură, casa se va sălta. Noi avem această convingere și suntem foarte devotați”, a mai spus tânărul.

Familia nu are niciun venit, ci trăiește din alocația copiilor. ”Cu alocația copiilor. Mă duc la lemne în pădure și le aduc cu spinarea. Vin acasă, apoi cu copilul la scoală. De el să am grijă, mă duc să muncesc. Am fost și cu ziua. Nu îmi este rușine să muncesc. Le mulțumesc acestor oameni că au venit să ne ajute, mai ales acum, că vin și sărbătorile. Mă bucur pentru copii cel mai mult”, a spus Veronica, mama celor doi copii.

Micuții nu au avut parte de un brad, până anul acesta. De Moș Crăciun au auzit și l-au văzut doar la școală. Amândoi au o dorință de la moșul. ”Îmi doresc un telefon. (Ce vrei să faci tu cu telefonul?) Să mă uit pe el la desene și să mă joc. Am văzut că mulți colegi au și îmi doresc și eu”, a spus copila.

Albert este frățiorul cel mare și are 8 ani. El spune că își dorește o pereche de adidași. ”Îmi doresc o pereche de adidași cu lumini. (Îți plac adidașii?) Da, cei cu lumini. Am o pereche, dar s-au rupt”, spune Albert.

Tatăl nu mai lucrează de mai bine de 8 ani. Acesta suferă de o boală la picioare. ”Nu mă gândeam, dar când m-au întrebat că dacă vrem să ne dea o mână de ajutor, nu-mi venea a crede.  Pentru copii, nu pentru mine, eu o să rămân tot într-o cameră. Să aibă și ei un viitor mai bun. Să aibă sărbători cu dragă inimă, că nu au avut până acum”, declară Ion, tatăl copiilor.

Tinerii nu se opresc aici, acțiunile lor vor continua și pe viitor, nu doar de sărbători.

IBAN: RO28OTPV115001263086RO01
Nume titular: CIRJAN ELENA DANIELA
Valuta: RON
Denumire bancă: OTP BANK ROMANIA S.A.
Cod SWIFT: OTPVROBUXXX
Cu specificatia"Ajutor Copii Vladimir"

Vizualizări: 8,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: