Huică: Reluăm protestele. Noi suntem pregătiți

Sindicaliștii din învățământ amenință cu proteste după sărbători. Nemulțumirea este legată de sistemul de salarizare. Profesorii cer bani mai mulți de anul viitor, lefurile acestora menținându-se la același nivel de câțiva ani. Constantin Huică,  președintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, spune că majorarea salariilor trebuia făcută încă de anul trecut, însă creșterea salariilor a fost amânată.

"De la 1 septembrie 2020 cadrelor didactice trebuia să li se asigure majoarea salarială să ajungem la grila legii 153, însă legea a fost mereu amânată de Guvernul care a condus România și cu 1 septembrie 2020 și cu 1 septembrie 2021. Sperăm ca actuala majoritate care formează Executivul să se aplece și să asculte doleanțele noastre. Federația Sindicatelor Libere din Învăţământ a făcut demersurile către cei 3 președinți ai partidelor care participă la guvernare pentru a discuta cu liderii noștri despre probleme din învățământ", a precizat Constantin Huică,  președintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj.

Dacă Executivul nu va ține cont de revendicările cadrelor didactice, profesorii  vor ieși în stradă după sărbători. "Noi suntem pregătiți, demersurile le-au făcut, așteptăm întâlnirile, discuțiile, negocierile cu cei care conduc țara și în funcție de asta vom relua protestele dacă nu vom fi băgați în seamă. Dacă în 2022 nu ne vom regăsi cu cel puțin 6% din PIB, vom continua acțiunile”, a mai adăugat Constantin Huică.

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: