Cu ce puteţi înlocui zahărul din dulciurile de casă

Zahărul ne afectează întregul organism cu timpul și uneori este nevoie de o schimbare în alimentaţie Dacă medicii au recomandat sau vrei pur şi simplu un regim mai sănătos de viaţă, poți începe cu înlocuirea treptată a zahărului cu alți îndulcitori naturali.

Dacă vrei să faci dulciuri de casă fără zahăr, ai la dispoziție diferite variante de îndulcitori: mierea, siropul de agave, îndulcitorul din stevia sau siropul de arțar, toate fiind naturale.

1.Mierea este probabil cel mai comun înlocuitor al zahărului, fiind în același timp și cel mai sănătos. Mierea de albine este plină de vitamine (A, C, D, B și K), dar și de minerale, acizi organici și enzime, toate având un rol important în buna funcționare a metabolismului nostru.

2.Siropul de agave este un îndulcitor natural, alcătuit 90% din fructoză, fiind obținut din sucul plantei de agave. La consistență seamnănă cu mierea, dar este mult mai dulce, motiv pentru care ar trebui să o folosești într-o cantitate mică. Cel mai mare avantaj al siropului de agave este faptul că are un indice glicemic mai mic decât zahărul sau decât mierea

3.Îndulcitorul din stevie este o altă opțiune potrivită pentru înlocuirea zahărului. Extractul de stevia este chiar și de 10-15 ori mai dulce decât zahărul normal, iar dacă este supus unui proces de rafinare, el poate ajunge chiar și de 300 de ori mai dulce decât zahărul normal..

4.Siropul de arțar este unul dintre cele mai populare opțiuni de înlocuire a zahărului. Pe lângă faptul că este mult mai natural, fiind realizat doar din ingrediente naturale, siropul de arțar are și multiple beneficii pentru sănătate: reduce inflamațiile, ajută la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge și este bogat în vitamine și minerale necesare organismului nostru.

Vizualizări: 1,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: