Fără antrenamente în Sala Sporturilor. „E ca şi cum ai juca pe teren neutru”

Sportivii nu vor putea desfăşura antrenamente în Sala Sporturilor. Afirmaţia aparţine primarului Marcel Romanescu, care spune că aici se vor desfăşura doar competiţii oficiale. „E ca şi cum ai juca pe teren neutru”, a reacţionat antrenorul Adrian Gorun.   

Municipalitatea preferă ca echipele de handbal şi baschet să desfăşoare antrenamentele la cele două săli de sport de la Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi” şi Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, iar la Sala Sporturilor să aibă loc doar meciurile oficiale. „Suntem în procedură de achiziţie pentru tot ce presupune dotarea Sălii Sporturilor. Am decis să nu preluăm ce este în momentul de faţă la Şcoala nr.5, pentru că acolo se desfăşoară activităţile permanent. Şi, aşa cum am stabilit de la început, Sala Sporturilor va fi doar sală pentru competiţie, nu sală de antrenament. Mai ales că avem şi sala de la Liceul Economic, vom face în aşa fel încât aceste săli să fie mai mult folosite pentru antrenamente, iar după ce vom achiziţiona toate instalaţiile de care avem nevoie la Sala Sporturilor, să folosim această sală pentru meciurile oficiale, nu pentru antrenamente”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

 „Se pierde avantajul terenului propriu”

Decizia de a nu permite sportivilor să se antreneze în Sala Sporturilor a stârnit controverse. „Eu nu văd treaba asta bine. E ca şi cum ai juca pe teren neutru. Ne va afecta, dar probabil vom juca tot la Litovoi, dacă dânsul nu ne dă şi sala să ne antrenăm. Dacă nu te antrenezi acolo, nu poţi să spui că joci pe teren propriu. Exact ca şi cum te-ai duce într-o sală străină şi joci. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni. Măcar două zile înainte de competiţie şi tot ar fi ceva”, a afirmat Adrian Gorun, antrenorul echipei de handbal CS Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

Nici reprezentanţii echipei de baschet, ACS Târgu Jiu, nu agreează decizia autorităţilor. „Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă e o decizie chiar înţeleaptă. Pentru că o echipă care evoluează pe teren propriu trebuie să se şi pregătească în sala unde joacă. Altfel, pierzi un oarecare avantaj. Sala Litovoi pentru noi este foarte bună, ne putem desfăşura activitatea acolo fără probleme. Măcar o săptămână să ne putem pregăti în sală, pentru că altfel se pierde avantajul terenului propriu”, a reacţionat Claudiu Alionescu, antrenorul secund al ACS Târgu Jiu.      

Sala Sporturilor a fost modernizată şi extinsă, investiţia fiind recepţionată la finele lunii martie.

Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: