Fără concurs! Douăzeci de angajări dintr-un foc la spital

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are nevoie de personal, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Angajări se fac și la DSP Gorj.

Trebuie spus că sunt posturi pe perioadă determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

În total, la SJU Târgu Jiu se fac 20 de angajări, fără concurs. Detaliat, sunt cinci posturi de asistent medical, cinci posturi de infirmier și două posturi de îngrijitoare în zona tampon a spitalului de pe str. Progresului.

Doi biologi și un asistent medical vor fi încadrați la laboratorul de analize medicale. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, spunea că se dorește mărirea capacității de testare pentru Covid-19, iar pentru asta se fac inclusiv angajări, pentru a se putea lucra în trei schimburi.

Alte cinci posturi sunt disponibile la secția de Boli Infecțioase, acolo unde sunt internați bolnavii infectați cu noul coronavirus. Sunt trei posturi de infirmiere și două de îngrijitoare. Aici era o situație critică, o singură îngrijitoare ocupându-se la un moment dat de 45 de bolnavi Covid.

Cei interesați de aceste posturi pot trimite dosarul electronic, până la data de 27 iulie, ora 16.00, prin e-mail, în format pdf, într-un singur mesaj, pe adresa [email protected], iar la subiectul mesajului se va scrie „dosar concurs și numele persoanei, precum și postul pentru care candidează”.

„În situația în care se depun mai multe dosare pentru un singur post, iar după selecția dosarelor sunt admiși mai mulți candidați, se organizează probă practică/interviu”, anunță Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Posturile de asistenți medicali din zona tampon și cele de biologi necesită cel puțin 6 luni vechime în specialitate. În schimb, pentru postul de asistent medical de la laboratorul de analize se cere o experiență de minimum 5 ani.

Cei care au absolvit cel puțin școala generală își pot depune dosarele pentru posturile de infirmier și îngrijitor.

Vizualizări: 11,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: