Fără rectificare! Administraţia caută soluţii de încadrare în buget

Bugetul de venituri şi cheltuieli al CE Oltenia nu va fi rectificat, judecând după solicitarea administraţiei companiei de a discuta cu sindicatele măsuri de încadrare în actualul buget. Practic, trebuie să se încadreze să acorde salarii pentru 1.200 de oameni, care ar fi trebuit disponibilizaţi conform programului. Din buget lipsesc circa 14 milioane de lei. S-a ajuns aici după ce Ministerul Energiei a probat un buget care prevedea 2.000 de concedieri și s-au făcut doar 800. Au fost promisiuni de rectificare, însă se pare că nu se va face nimic.
Sindicatele din minerit şi energie vor avea luni, 28 noiembrie, o şedinţă a comisiei mixte. Printre problemele discutate se află şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, dar şi cea legată de împărţirea claselor de salarizare. Totodată, se va stabili programul pentru luna decembrie, dar şi cuantumul tichetelor cadou de Crăciun. Cel puţin acestea sunt discuţiile pe care le vor aborda sindicatele. Totodată, vor fi întrebări şi despre contravaloarea cotei de cărbune, deoarece suma de 500 de lei ar fi trebuit virată pe carduri pe 25 noiembrie, dar nu s-a întâmplat aşa.
Dar administraţia are alte subiecte pe ordinea de zi. Comisia mixtă a fost convocată pentru data de 28 noiembrie, la ora 15, pe ordinea de zi fiind acordarea de ajutoare, programul de lucru, dar şi „măsuri necesare privind redimensionarea cheltuielilor de natură salarială în vederea încadrării în Bugetul de venituri și cheltuieli aprobat”, ceea ce înseamnă că rectificarea iasă din discuție. Ministrul energiei Victor Grigorescu a promis că va rectifica bugetul până la finalizarea mandatului său, însă se pare că se fac demersuri pentru a se tăia ce se poate, nu pentru rectificare.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: