FBI reduce distanța dintre Clinton și Trump

Distanța în sondaje între candidata democrată în alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, și rivalul său republican Donald Trump s-a redus, în contextul anunțării de către directorul FBI a redeschiderii dosarului corespondenței electronice a fostului secretar de stat.

Hillary Clinton, în continuare considerată favorită, a revenit duminică în Florida, stat-cheie în cursa pentru Casa Albă. Avansul ei a scăzut în media ultimelor sondaje, ajungând acum la +0,8%, potrivit Real Clear Politics. Un nou sondaj de opinie duminică îl indica chiar pe adversarul său republican Donald Trump învingător cu 46% din preferințele alegătorilor față de 42% pentru Clinton (New York Times Upshot/Siena College).

În acest context, tabăra Clinton a continuat duminică să-l critice pe directorul FBI, James Comey, care crease stupoare vineri anunțând redeschiderea anchetei asupra e-mailurilor fostului secretar de stat.

Mii de e-mailuri au fost descoperite recent, potrivit presei americane, într-un calculator pe care îl împărțea una din colaboratoarele sale cele mai apropiate, Huma Abedin, cu soțul ei Anthony Weiner. Acesta din urmă, de care Huma Abedin s-a despărțit în august, face obiectul unei anchete pentru că trimisese SMS-uri cu caracter sexual unei adolescente de 15 ani și în cadrul anchetării acestor fapte au fost descoperite e-mailurile respective. (A.P.)

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: