Federația Univers: Ne-am ținut de cuvânt. Șase decizii luate în comisia mixtă

Federația Univers, prin reprezentanții sindicali in comisie, arată ca s-a ținut de cuvânt si a demonstrat încă o data, daca mai era cazul, respectul cuvenit fata de salariații CEO pe care-i reprezintă, arată un comunicat semnat de secretarul general Petre Mămăligă. Comunicatul prezintă cele șase măsuri luate:

1. Împărțirea in mod egal la toti salariații a rezervei rezultate din fondul de salarii in cuantum de 350 lei brut/ salariat, pana pe data de 28.12.2017 urmând ca la chenzina a II, a lunii Decembrie sa fie acordată si rezerva la fond rezultata in luna Decembrie.

2. Pe data de 17.01.2018, se va întruni comisia mixtă pentru a lua in discuție majorarea adaosului lunar de la 250 lei la 400 lei si constituirea unui fond de promovare-avansare ce se va acorda in mod nediscriminatoriu la nivelul fiecărei Exploatări/Sucursale, unde conducerea administrativă împreuna cu reprezentanții organizatiilor sindicale in baza unor reguli si principii stabilite in comisie, vor face simulări si vor acorda clase de salarizare personalului angajat.

3. A fost luat in discuție pentru a se prinde in BVC-ul lui 2018 un număr de 200 disponibilizări fata de 750 cat se aflau in programul multianual avizat de Directorat, validat de Consiliul de Supraveghere si aprobat de AGA.

4.Pana in data de 15.01.2017 se va demara procedura de negociere a unui nou CCM la nivelul CEO.

5.In urma solicitării de a ne prezenta proiectul de BVC pe 2018, in vederea consultării, am primit asigurări din partea membrilor Directoratului ca acesta va fi prezentat când se va finaliza, domnul Boza -Presedintele Directoratului menționând ca a fost luată in calcul o creștere semnificativă a sumelor alocate lucrărilor de investiții si mentenanța.

6.Am stabilit ca din rezerva rezultata din suma alocată pentru rectificarea fondului de salarii, pentru plata orelor suplimentare, se vor plăti orele lucrate si necompensate cu timp liber pana la 01.12.2017, in limita maxima a 80 ore/salariat.

In concluzie am demonstrat ca, daca se dorește cu adevărat ceva este realizabil, numai daca suntem uniți si nu dam dovada de mârșăvie si aroganta, făcând promisiuni deșarte care nu fac decât sa mărească prăpastia si neîncrederea între membrii de sindicat si organizațiile sindicale, se mai arată în comunicat.

Vizualizări: 4,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: