Femeia izolată în frig și întuneric a fost mutată în centrul de carantină - VIDEO

Femeia din Târgu Jiu care era izolată la domiciliu într-un apartament debranșat de la toate utilitățile, fără nimic de mâncare, a fost dusă într-un centru de carantină. Cazul a fost semnalat de Nicolae Ivăniși, care a aflat de la vecini despre drama femeii de 51 de ani. Mama acesteia s-a îmbolnăvit de Covid și a fost internată la Târgu Cărbunești. Pentru că avea buletin de Dolj, decizia de izolare a fost dată de DSP din județul vecin, iar cei de la Gorj nu au știut nimic. După 7 zile de izolare, când cazul a fost descoperit de Ivăniși, care a și sunat la 112, lucrurile au început să se miște.

În vârstă de 51 de ani, Georgiana Cuțui a ajuns să nu mai poată nici la scara blocului să iasă și asta după ce a primit dispoziție de la Direcția de Sănătate Publică Dolj să se izoleze la domiciliu, mama ei fiind diagnosticată cu Covid-19. Din păcate, autoritățile din Gorj nu au știut situația femeii, habar nu au avut că târgujianca stă pe întuneric, tremură de frig în casă, iar de bani nici nu mai putem vorbi.

Situația i-a fost semnalată de vecini lui Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la alegerile parlamentare. Ivăniși a fost și este una dintre cele mai implicate persoane în a-i ajuta cei cărora viața le-a dat brânci.

Femeia ne-a povestit cu lacrimi în ochi cum reușește să trăiască de pe o zi pe alta, dar și faptul că există o prietenă care îi aduce mâncare. Aceasta a lucrat în piață, vânzătoare la una dintre tarabe, dar a trebuit să plece după ce mama ei s-a îmbolnăvit și era necesar să aibă grijă de cea care i-a dat viață.

”M-au băgat în izolare după ce mama a fost depistată cu coronavirus. Am dus-o la spital după ce făcuse un accident vascular și are și un început de demență. Acolo au constatat că are și Covid. Sunt în izolare de pe data de 16 noiembrie. Eu sunt bine, nu am nimic. Iau medicamente. Vine doar o prietenă să vadă dacă sunt bine. Nimeni nu a venit. Nicio autoritate. Mi s-a spus de la DSP Dolj că trebuie să stau în izolare, atât. Nu a știut nimeni că nu am condiții de izolare. Am lucrat, dar dacă mama s-a îmbolnăvit nu am mai mers. Am doar pensia mamei de 800 de lei. Am 10 milioane datorie la gaze si 3 la curent. De aproape un an de zile nu am utilități. Mă gândesc doar la mama mea să îi fie bine. Nimeni de aici nu m-a întrebat nimic. A venit domnul Ivan și mi-a mai luat din facturi să le plătească. Acum m-au racordat la apă”, a spus femeia neajutorată, Ivan fiind numele cu care este cunoscut Nicolae Ivăniși.

O vecină din bloc spune că a încercat și ea să o ajute și că a sunat la Primăria Târgu Jiu, pe preot, dar și pe alții, însă nimeni nu s-a implicat: ”Am  anunțat primăria, poliția și preotul. De ce nu au venit să ia măsuri? Nu s-a implicat nimeni. I-am dat și eu cât am putut, o pâine, apă, o lanternă, ce am putut. Cam de 1 an nu are utilități. Credeți că este cineva care se va implica?  Cred că este vorba despre indiferență din partea autorităților”, a spus o locatară din blocul respectiv.

Până la urmă, autoritățile s-au implicat când cazul a fost făcut public. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a fost personal la centrul de carantină de la stadion, pentru a se asigura că totul este în regulă. Nicolae Ivăniși spune că femeia are nevoie de ajutor în continuare. “Femeia are acum apă, curent, mă gândesc să mergem să facem curățenie cât stă în carantină, că vă dați seama ce este acolo, dacă nu a avut apă de doi ani”, a spus Ivăniși.

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: