Femeia târâtă de polițiști, amendată că nu purta mască

Femeia din Bolboși care a fost târâtă de polițiști a primit trei sancțiuni  în valoare de peste 3.700 de lei. Una este pentru nepurtarea măștii de protecție (2.500 de lei), cea de-a doua pentru perturbarea liniștii și ordinii publice (200 lei), iar cea de-a treia pentru refuzul de a se legitima (1.000 de lei). Amendă a primit și fratele victimei, cel care a sărit în ajutorul surorii sale, verbal, încercând să-i convingă pe polițiști să o lase în pace. Amenda încasată de bărbat este de 2.000 de lei.

Ana Tudorescu, căci despre ea este vorba, spune că amenzile sunt acordate ilegal și că va face acțiune în instanță. Gorjeanca mai afirmă faptul că trauma este mare și vrea ca lucrurile să se îndrepte.

”Am primit prin poștă plicurile cu amenzile. Mi-au dat amendă că nu aș fi purtat mască, că nu m-am legitimat și că am perturbat liniștea publică. Au specificat că mă plimbam pe drum fără mască, lucru neadevărat. M-au tras din curte să merg cu ei la postul de poliție fără să îmi spună de ce. M-au târât 20-30 de metri până la mașina de poliție. Am strigat de durere, mai ales că am și cancer și mai am și un accident vascular. Am făcut pe mine de durere, sincer. Și fratele meu a fost amendat. El a venit și le-a zis polițiștilor să mă lase că sunt bolnavă de cancer. L-au amendat și pe el, afirmând că nu are mască. Am rămas fără haine, fără încălțăminte, m-au dezbrăcat din mers”, a spus gorjeanca.

Femeia spune că va acționa și în instanță. ”Cu siguranță voi merge în instanță. Eu am o pensie foarte mică pe caz de boală. Amenzile sunt acordate ilegal. Cred că au vrut o răzbunare. Nu am tulburat liniștea publică, doar că țipam de durere, ca și un copil mic atunci când îl bați. S-au purtat foarte urât cu mine și cu agresivitate. Amenzile sunt de circa 6000 de lei”, a mai spus femeia.

Gorjeanca a fost acuzată că ar fi incendiat cu intenție un grajd al unui vecin. În schimb, femeia spune că nu este adevărat acest lucru și că nu ar fi făcut așa ceva.  

Poliția a fost sesizată pe 10 aprilie de o femeie de 34 de ani, din comuna Bolboși, cu privire la faptul că vecina de 57 de ani ar fi încercat să-i incendieze vegetația uscata de pe terenul sau, care se afla lângă un fânar, pe proprietatea sa.

"Ajunși la fața locului pentru a efectua cercetări pentru infracțiunea sesizată de tentativa de distrugere, de polițiști s-a apropiat femeia de 57 de ani, care a refuzat să se legitimeze, nu purta masca de protecție și avea un comportament recalcitrant. Polițiștii au luat decizia de a conduce femeia la sediul politiei pentru stabilirea identității și luarea masurilor legale, moment in care au intervenit în favoarea femeii fiul și fratele său. Pentru ca situația să nu degenereze, polițiștii au renunțat la măsura de conducere la sediul politiei și i-au adus la cunoștință femeii că va fi sancționată pentru refuz de legitimare, nepurtarea măștii de protectie și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, femeia a sunat la 112, sesizând ca ar fi fost abuzată de polițiști", a transmis IPJ Gorj.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Compartimentului Control Intern și Serviciului de Ordine Publică, cauza fiind înaintată Parchetului pentru cercetări.

Vizualizări: 3,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: